Monday, Jun. 26, 2017

Uleiul de masline

Scris de:

|

25/02/2012

|

Postat în Categoria:

Uleiul de masline

Este cunoscut faptul că măslinele sunt cultivate de mai mult de 6000 de ani. Timp de secole, uleiul de măsline a fost folosit si pentru vindecare, nu numai pentru gătitul sănătos. Astăzi, mai multe studii demonstrează că uleiul de măsline continuă să ofere o varietate de scopuri terapeutice, mai degrabă decât retete pentru managementul de greutate.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii din regiunea mediteraneană au avut cea mai mică mortalitate în comparaţie cu SUA şi alte ţări. Dietele bogate în ulei de măsline reduc, cu siguranţă, şansele de boli cardiovasculare. În loc de gătitul cu grasimi saturate, uleiul de masline este modul inteligent de a reduce colesterolul “rau”.

Uleiul de masline reduce colesterolul “rau” (LDL) şi stimuleaza productia de colesterol “bun” (HDL), lucru important în sistemul de prevenire a bolilor cardiovasculare. Acesta protejeaza arterele impotriva formarii placii care duce, in final, la rigidizarea arterelor.

Acesta are, de asemenea, un efect de curatare a sistemului digestiv. Condimentele şi grăsimi saturate care se gasesc in produsele alimentare prelucrate sau prajite pot provoca arsuri la stomac si indigestie. Ingestia de 1 lingura de ulei de masline pe stomacul gol, elimină sau reduce semnificativ iritarea stomacului, cauzata de anumite diete. Surprinzator, constipatia cronica poate fi exonerata prin ingestia a 1-2 linguri de ulei de măsline, dimineaţa pe stomacul gol, mai degrabă decât prin administrarea de medicamente, care pot crea dependenta.

La pacienţii cu poliartrită are efecte pozitive prin reducerea durerii si ameliorarea inflamatiei – trebuie doar sa înlocuiti grăsimile rele din dieta, cu ulei de masline . Ar trebui să ştiti că o dietă echilibrată, combinată cu ulei de masline este cheia pentru o sanatate buna.

Diabeticii trebuie să consume mai mult ulei de masline, deoarece studiile arata ca uleiul de masline duce la niveluri mai mici de zahar din sange.

Acest ulei miraculos contine antioxidanti extrem de puternici, care promovează celulele sănătoase pe plan intern şi extern si ajuta la prevenirea cancerului de san.

Puteţi aplica ulei de masline si pe piele (mai ales pe zonele sensibile, cum ar fi ochii) şi pe păr (redandu-i strălucirea şi elasticitatea). Veti fi surprinsi de puterea de vindecare a acestui ulei stravechi.

Exemple de retete care contin ulei de masline:

  • Reteta 1

- omletă, din 6 albuşuri de ou si 2 galbenusuri

- 1 cană de ovăz fine

- 1 ceasca de suc de portocale 1 lingura de ulei de seminte de in

-1 lingura de ulei de măsline extra virgin.

-1 mar

 

  • Reteta 2

- 8 linguri de lapte degresat

- 2 linguri de proteine ​​din zer

- 1 lingura de ulei de măsline extra virgin

- 1 lingura de ulei de seminte de in

  • Reteta 3

- 1 file de somon

- 4 felii de paine integrala

- 1 salata verde cu 1 lingura de ulei de măsline extra virgin

 

  • Reteta 4

- 8 linguri de lapte degresat

- 2 linguri de proteine ​​din zer

- 1 lingura de ulei de măsline extra virgin

- 1 lingura de ulei de peşte

  • Reteta 5

- 8 linguri de lapte degresat

- 2 lingurite de proteine ​​din zer

- 1 lingura de ulei de măsline extra virgin

- 1 lingura de ulei de seminte de in

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Uleiul de masline, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>