Wednesday, Apr. 25, 2018

Test care iti arata sexul copilului de la 7 saptamani

Scris de:

|

16/02/2012

|

Postat în Categoria:

Test care iti arata sexul copilului de la 7 saptamani

Un nou studiu a constatat că testarea genetică a sângelui este mult mai eficienta decat amniocenteza sau ultrasunetele pentru a determina sexul copilului şi prezenta unui anumit tip de boli congenitale. Examenul este deja utilizat foarte mult în Europa, dar nu şi în SUA

Vrei să ştii sexul copilului tau? Conform noilor cercetari, un simplu test de sange care analizează ADN-ul din celulele cordonului ombilical poate dezvălui sexul copilului la doar şapte săptămâni de gestaţie. Se pare ca testarea genetica ar fi non-invaziv si foarte eficienta, cu o acuratete între 95 şi 99 la suta, potrivit articolului publicat de Journal of American Medical Association.
In timpul sarcinii, sangele mamei conţine întotdeauna fragmente de ADN ale fătului, şi astfel aceste teste cauta existenta unui cromozom specific: cromozomul Y, care defineşte sexul masculin. Dacă nu se observa acest cromozom, atunci copilul este fată.Acest test poate fi o alternativă sigură şi eficientă amniocentezei, efectuata la 20 de săptămâni de gestaţie şi folosita nu numai pentru a cunoaşte sexul copilului, dar si pentru a detecta problemele congenitale; spectul negativ al acesteia este faptul ca poate duce la o creştere în riscul de avort spontan.
De asemenea, acest gen de testarea genetică s-a dovedit mai eficace decât cea cu ultrasunete. Dr. Diana Bianchi, directorul executiv al Institutului de Cercetare pentru sugari de la Centrul Medical Tufts  din Boston, explică faptul că acest test ar putea fi util pentru femeile ai căror copii sunt la risc de a se naste cu hemofilie sau boli congenitale legate de sex. Astfel, doctorul ar stabili tratamentul precoce.
Cu toate acestea, unii experti se tem ca astfel de dovezi timpurii vor duce la favorizarea selecţiei de gen: în multe ţări, mamele prefera de multe ori baieti, si dacă afla atat de devreme ca fatul este de fapt fata, acestea vor decide să avorteze.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Test care iti arata sexul copilului de la 7 saptamani, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Femeile obeze nasc copii cu niveluri mai mici de vitamina D
Centurile de siguranţă: cum ne salvează ele viaţa?
Protejati-va copiii de soarele dogoritor

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>