Wednesday, Apr. 25, 2018

Sindromul de colon iritabil – legat de stresul emotional

Scris de:

|

15/02/2012

|

Postat în Categoria:

Sindromul de colon iritabil – legat de stresul emotional

Un studiu recent spune că Sindromul de colon iritabil este legat de şocurile emoţionale din viata unei persoane, conform rapoartelor ScienceDaily. Potrivit constatărilor, traumele psihologice rezultate din decesul unei persoane dragi, unui divorţ, efectele unui dezastru natural, mai multe tipuri de abuz – sunt factori care pot face pe cineva mai predispus in a dezvolta boala.

Cercetatorii de la Clinica Mayo au prezentat un studiu intitulat “Un studiu de caz al Traumatologiei adulţilor si copiilor în dezvoltarea sindromului de colon iritabil (SCI),” la reuniunea ştiinţifica anuala a Colegiului American de Gastroenterologie, care a avut loc în Washington DC, în sfarsitul lunii octombrie. Studiul a fost condus pe baza a 2623 de voluntari. Rezultatele studiului au aratat ca printre pacientii cu SCI, majoritatea au raportat că au avut de a face cu evenimente traumatice in viaţa lor, înainte de diagnostic. Dintre aceste traume, cele generale sau obisnuite, cum ar fi decese, divorţuri, despartiri, au fost mai frecvente decât abuzul sexual sau emotional.

Dr. Yuri Saito-Loftus, cel care a prezentat studiul, a declarat că, deşi SCI a fost anterior legate de stres şi de abuz in copilarie, “cele mai multe studii de abuz s-au concentrat asupra abuzului sexual, cu detalii insuficiente şi, de asemenea, nu s-au uitat la alte forme de traume psihologice.” Acest ultim studiu este primul care se concentreze pe “mai multe forme de traumatism, calendarul acestor traume, şi traumele suferite  într-un cadru familial. ”

În Statele Unite, intre 5 si 7 la suta din populatie este diagnosticata cu SCI, chiar dacă se estimează că până la 10%, sufera de simptome asociate. SCI este o boala cronica care afecteaza sistemul digestiv, manifestata prin disconfort abdominal, balonare, constipatie, diaree. Practic, motilitatea intestinului este afectată, fapt ce duce la tot disconfortul. Dr. Saito-Loftus explică faptul că motilitatea intestinului este influenţată de către creier, acesta fiind la randul sau influentat de informaţiile primite de la lumea exterioară. Cel mai recent studiu a aratat ca pacientii cu IBS au experimentat traumele emotionale la un nivel mai mare decat pacienţii care au avut diverse traume in trecut, dar nu sunt afectati de aceasta boala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Sindromul de colon iritabil - legat de stresul emotional, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>