Monday, Jun. 26, 2017

Semințe de țelină

Scris de:

|

23/08/2012

|

Postat în Categoria:

Semințe de țelină

Seminte de telinaNu mulți oameni din lumea occidentală stiu despre semințele de țelină, deși acestea au fost folosite ca medicament pentru mii de ani în alte părți ale lumii. Înca din cele mai vechi timpuri, medicina ayurvedică indiană a folosit semințele de țelină pentru a trata raceala, gripa, retenția de apă, digestie slaba, diverse tipuri de artrita, și anumite boli ale ficatului și splinei.

Astăzi, semințele de țelină sunt folosite în principal ca un diuretic, ceea ce înseamnă că acestea cresc producția de urină pentru a ajuta corpul sa scape de excesul de apă. Semințe de țelină sunt, de asemenea, folosite uneori pentru tratarea artritei si gutei, precum și pentru a ajuta la reducerea spasmelor musculare, calmarea nervilor si reducerea inflamatiei. Cu toate acestea, nu exista studii stiintifice realizate pe oameni care sa arate dacă semințele de țelină ajută la tratarea acestor condiții. Cu toate acestea, studiile au aratat ca semințele de țelină acționeaza ca un repelent pentru țânțari.

Câteva studii pe animale sugereaza ca extractul de semințe de țelină poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului, precum și la protejarea ficatului de substanțe dăunătoare, cum ar fi acetaminofenul. Dar, din nou, cercetatorii nu stiu daca aceste efcete se aplica si in cazul oamenilor.

La om, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au o dieta bogata in luteina – se gaseste in telina, spanac, broccoli, salata verde, rosii, portocale, morcovi, verdeturi – au fost mai putin susceptibile la a dezvolta cancer colorectal. Cu toate acestea, telina este doar o parte din dieta lor. Deci, nimeni nu știe dacă a fost telina, sau un alt aliment, sau o combinație de alimente cea care a redus riscul de cancer.

Descrierea plantei:

Telina este subțire și are aproximativ 1 metru înălțime. Aceasta are 3 – 5 frunze segmentate și flori cu petale mici, albe. Semințele de țelină, care se gasesc in flori, sunt foarte mici, de culoarea bronzului spre maro închis, și au un miros puternic, plăcut.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Semințe de țelină, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>