Monday, Jun. 26, 2017

Remedii naturiste pentru psoriazisul scalpului

Scris de:

|

12/04/2012

|

Postat în Categoria:

Remedii naturiste pentru psoriazisul scalpului

Cel mai frecvent tip de psoriazis este psoriazisul scalpului, jumătate dintre pacienţii care suferă de psoriazis fiind afectati de psoriazisul scalpului.

La fiecare 25-30 de zile, in corpul nostru se formeaza celule noi, in cadrul unui proces natural de înlocuire a celulelor moarte si uzate. Dar, în cazul persoanelor care sufera de psoriazis, acest proces se desfasoara pe durata unei saptamani.

Cu un astfel de ritm crescut de formare al celulelor noi, organismul devine incapabil să elimine celulele moarte si sa accepte celulele noi.

Psoriazisul scalpului este o afectiune cronica si iritanta a pielii, caracterizata prin pete roşii si mancarimi pe scalp.

Deşi psoriazisul scalpului este adesea camuflat de par, poate fi uneori un motiv de jenă.

Cauzele pentru aparitia psoriazisului scalpului

Cauza exacta a psoriazisul scalpului este încă necunoscuta, insa acesta poate aparea din cauza unei combinaţii de factori, cum ar fi predispozitia genetica si factorii de mediu. Sistemul imunitar joaca, de asemenea, un rol vital.

Remedii naturale pentru psoriazisul scalpului

• Cunoscuta pentru puterile sale de vindecare în Asia, curcuma este foarte benefica in reducerea leziunilor pielii şi poate opri sângerarea la nivelul scalpului.

• Avocado este o planta minunata pentru psoriazisul scalpului. Frecarea unei bucati de avocado pe zona afectată duce la calmarea pielii.

• Nu se pot trece cu vederea avantajele plantei aloe vera, aceasta fiind unul dintre remediile cele mai eficiente pentru psoriazisul scalpului. Prin utilizarea gelului de aloe, 90% dintre persoanele care sufera de psoriazis au observat ameliorarea afectiunii.

• Una dintre cele mai bune remedii din plante pentru tratarea psoriazisului scalpului pe cale naturală este folosirea unui unguent care conţine extract de agrişă.

• În cazul psoriazisului, curăţarea scalpului este foarte importanta, iar de aceea se recomanda sa va clatiti parul, in fiecare zi, cu un produs care conţine sare de la Marea Moartă.

• Includeti seminte de in in dieta dumneavoastra.

• Masarea scalpului cu ulei de musetel, ulei de lavanda sau de eucalipt reprezinta unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru psoriazisul scalpului.

    • Evitaţi consumul de alimente pe gratar sau alimente prajite.

• Consumul de alimente bogate in antioxidanti este, de asemenea, un remediu simplu pentru psoriazisul scalpului.

    • Pepenele galben, cartofii dulci, morcovii, piersicile, fructele citrice, nucile, avocado si germenii de grau ajuta, de asemenea, la reducerea iritatiei cauzate de psoriazisul scalpului.
Aceste remedii naturale va vor ajuta sa ameliorati sau sa controlati simptomele psoriazisului scalpului. O vointa puternica este o necesitate in lupta impotriva acestei boli.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Remedii naturiste pentru psoriazisul scalpului, 8.2 out of 10 based on 6 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>