Monday, Jun. 26, 2017

Remedii naturiste pentru Colesterolul marit

Scris de:

|

27/04/2012

|

Postat în Categoria:

Remedii naturiste pentru Colesterolul marit

Usturoiul (Allium sativum)

Usturoiul reprezinta unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru colesterolul marit. Consumand 900 mg (un catel întreg) de usturoi pe zi, timp de 4 până la 5 luni, puteti reduce nivelul colesterolului LDL sau colesterol rău, în timp ce creşteti nivelul de HDL sau colesterolul bun. Usturoiul ajută, de asemenea, la prevenirea acumularii depozitelor de placa in artere.

Ceai verde (Camellia sinensis)

Ceaiul verde limitează absorbţia de colesterol si creste nivelul de excretie al lipidelor. Acesta împiedică actiunea enzimei care promovează, în mod activ, constrictia vaselor de sange. In afara faptului ca acesta este eficient în reducerea colesterolului, ceaiul verde ajută, de asemenea, la combaterea cancerului si regleaza nivelul de zahar din sange.

Schinduf (Trigonella foenum-graecum)

Schinduful este o alta planta miraculoasa, care poate fi utilizata pentru a reduce nivelul zaharului din sange, precum si nivelul colesterolului. Planta conţine fibre şi saponina galactomanan, compusi care pot reduce absorbtia de glucoza si nivelul de colesterol şi creşte secreţia de acid biliar. Cantitatea ridicata de fibre face ca schinduful sa fie eficient in tratarea constipatiei.

Armurariu (Silybum marianum)

În timp ce există o mulţime de plante care ajuta la scaderea colesterolului rau, armurariu ajuta, de fapt, ficatul, în transformarea colesterolului LDL in colesterol HDL, ajutand ficatul să rămână sănătos. Este recomandat să consumati 300 de mg de extract de schinduf pe zi, pentru a obţine rezultate notabile.

Anghinare (Cynara scolymus)

Frunzele de anghinare reduc colesterolul LDL si cresc nivelul colesterolului HDL. Consumand 1500 de mg pe zi, pentru aproximativ 6 săptămâni, veti reduce nivelul de colesterol în mod semnificativ. Aceasta planta este un diuretic natural şi ajută la pierderea în greutate. Planta îmbunătăţeşte, de asemenea, fluxul biliar si promoveaza funcţia hepatica.

Ghimbirul (Zingiber officinale)

Ghimbirul este foarte puternic şi gustos, fiind, de asemenea, eficient in reducerea nivelului de colesterol. Este nevoie doar de aproximativ 5 mg sau 2 lingurite de extract de radacina de ghimbir pentru a avea o inima sanatoasa. Înainte de a începe sa consumati ghimbir, ar fi bine să consultati un medic, deoarece, în afara faptului ca scade nivelul colesterolului, tensiunea arteriala şi consolideaza sanatatea inimii, acesta are, de asemenea, proprietati de subţiere a sângelui. Ghimbirul joaca, de asemenea, un rol important în prevenirea depunerilor de placa in artere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Remedii naturiste pentru Colesterolul marit, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>