Friday, Apr. 27, 2018

Reducerea efectelor îmbătrânirii

Scris de:

|

22/04/2013

|

Postat în Categoria:

Reducerea efectelor îmbătrânirii
Reducerea efectelor imbatranirii

Reducerea efectelor imbatranirii

Piele cu un aspect mai tânăr

Pielea îmbătrânită poate capăta un aspect mai tânăr folosind mai multe tehnici diferite. Pentru a avea o piele cu un aspect mai tânăr, puteţi folosi suplimentele alimentare, loţiuni de îngrijire a pielii, vă puteţi îmbunătăţi obiceiurile alimentare, puteţi face exerciţii fizice sau puteţi apela la chirurgie plastică. Fiecare tehnică face suprafaţa pielii să pară mai tânără prin reducerea texturii slabe, a creşterilor anormale, a decolorări sau a ridurilor. Prețul tehnicilor de îmbunătățire a aspectului pielii variază. În plus, în funcţie de metodele folosite, poate dura ceva timp până să apară rezultate. Multe persoane aleg să folosească diverse tehnici pentru a oferi pielii un aspect mai tânăr.

Produsele de îngrijire a pielii

Persoanele care folosesc loţiuni, creme și unguente hidratante vor avea o textură a pielii mult mai bună. Pielea facială uscată tinde să dezvolte riduri aproape de ochi şi în jurul gurii. Ridurile din aceste zone se înrăutăţesc şi fac persoanele să pară mai în vârstă decât sunt cu adevărat. Hidratarea în fiecare zi cu loţiuni de calitate, care conțin vitamina C, acid alfa hidroxi sau ingrediente retiniene, menţin porii la dimensiuni mici. Puteţi găsi numeroase produse de hidratare în magazinele de specialitate. Şi medicii vă pot prescrie  produse care oferă ingrediente specializate, care reduc aspectul de îmbătrânire al ţesuturilor pielii. În același timp, trebuie să folosiţi creme de protecţie solară pentru a evita deteriorarea pielii sensibile de către razele ultraviolete ale soarelui, care poate determina apariţia mai multor riduri și poate provoca decolorarea pielii.

Chirurgia cosmetică

Sunt disponibile mai multe proceduri chirurgicale care pot reduce ridurile şi decolorarea pielii. Exfolierea chimică, care foloseşte diverse tipuri de acizi, poate reduce petele de vârstă, cicatricile de acnee sau ridurile în doar câteva ore. Chirurgii cosmeticieni oferă diverse proceduri care pot reduce dimensiunea porilor faciali. În plus, puteţi apela şi la o procedură care folosește un produs de umplere, cum ar fi acidul, grăsimea sau colagenul, pentru a reduce ridurile. Există şi alte proceduri chirurgicale invazive, care pot fi făcute pe faţă şi în alte zone ale corpului. Aceste proceduri sunt mult mai complexe şi necesită un timp de recuperare mai mare. Alte opţiuni sunt liftingul sau augmentarea feței, abdomenului, sânilor şi a altor părţi ale corpului.

Suplimente alimentare

Îmbunătățirea dietei poate ajuta la reducerea aspectului neplăcut al pielii. Consumul unei cantități adecvate de apă, în fiecare zi, poate menţine pielea hidratată. Evitarea cafeinei, zahărului și a alcoolului menţine întregul corpul sănătos, inclusiv pielea. O dietă care conţine multe fructe şi legume proaspete, carne macră, produse lactate şi cereale integrale oferă nutrienți care ajută la înnoirea celulelor pielii. Suplimentele alimentare, sub formă de tablete, pulberi sau lichide, sunt vitale pentru repararea pielii deteriorate. Un aport crescut de vitaminele E și B ajută ţesutul pielii să arate mai sănătos și mai tânăr.

Exerciţii fizice pentru o piele mai tânără

Există mai multe avantaje ale exerciţiilor fizice pentru a crea o piele mai tânără. Exerciţiile aerobice ajută la îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, a capacităţii pulmonare și a fluxului de sânge. Nivelurile ridicate de oxigen și buna circulație a sângelui îmbunătățesc aspectul pielii. În același timp, ridicatul greutăţilor îmbunătăţeşte rezistența osoasă. Structurile tonifiate ale muşchilor, ligamentelor şi tendoanelor sunt extrem de importante pentru a ajuta la îmbunătăţirea aspectului fizic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Metode de tratare a pielii crăpate
Celulita
Drojdia de bere

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>