Monday, Jun. 26, 2017

Plante medicinale care curăţă venele

Scris de:

|

04/04/2013

|

Postat în Categoria:

Plante medicinale care curăţă venele
curatarea venelor cu plante medicinale

curatarea venelor cu plante medicinale

Mulți practicanți de medicină naturală susțin că eliminarea toxinelor din sânge este cheia pentru prevenirea bolilor. Scopul este de a realiza homeostazia, o stare de echilibru și stabilitate internă, iar metoda de a face acest lucru este prin a folosi plante care au reputația de a oferi o activitate antioxidantă și de a spori metabolismul colesterolului. Cu toate acestea, la fel ca multe medicamente, unele plante prezintă anumite riscuri. Consultaţi un medic calificat înainte de a folosi orice botanice, mai ales dacă aveți o afecţiune medicală sau dacă luați alte medicamente.

Lucerna

Potrivit ” Physicians’ Desk Reference for Herbal Medicines”, lucerna este folosită de ani de zile pentru a reduce nivelul de glucoză din sânge, pentru îmbunătăţirea funcţiei tiroidiene și pentru a crește fluxul de urină. Există dovezi care sugerează că un anumit compus din plantă, numit saponină, se poate lega de colesterol pentru a ajuta la transportarea acestuia din fluxul sanguin în ficat, unde va fi eliminat. Unul dintre primele studii care a observat acest efect la oameni a fost publicat în revista Atherosclerosis în mai 1987. În acest studiu, 15 participanţi au primit semințe de lucernă la fiecare masă, de trei ori pe zi. După opt săptămâni, nivelurile totale ale lipoproteinelor cu densitate mică, numite şi colesterolul rău, s-au redus semnificativ, fără a afecta nivelul de HDL, colesterolul “bun”. Potrivit Centrului de Cancer Sloan-Kettering, lucerna conţine compuşi care se comportă la fel ca estrogenul şi un aminoacid numit L-canavanine.

Răcovina

Răcovina reprezintă mai mult de 100 de specii aparținând speciei de plante Stellaria. În mod tradițional, specia Stellaria media este pregătită ca ceai și este folosită pentru a trata o varietate de tulburări de sânge și tulburări inflamatorii. Un studiu publicat în iulie 2010, într-un număr din revista Phytochemistry, a raportat că s-au găsit compuşi în răcovina care sunt prezenţi şi în lucernă. În plus, un studiu publicat în Journal of Medicinal Food, cu doi ani mai devreme, a constatat că enzimele prezente în Stellaria dichotoma oferă o activitate antioxidantă puternică. PDR afirmă că nu există contraindicaţii sau efecte toxice secundare asociate cu răcovina.

Brusturele

Brusturele este o altă planta folosită de ani de zile pentru detoxifierea sângelui de agenţii patogeni microbieni. Studiile au demonstrat că extractul de rădăcină de brusture are o activitate antibacteriană, în experimentele clinice.

PDR precizează că unele studii pe animale au arătat că anumiţi compuşi ai brusturelui pot reduce în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge. Consultaţi-vă medicul de familie înainte de a lua extracte pe bază de plante medicinale.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Plante medicinale care curăţă venele, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>