Thursday, Jun. 29, 2017

Plante medicinale care curăţă stomacul

Scris de:

|

04/04/2013

|

Postat în Categoria:

Plante medicinale care curăţă stomacul
curatarea stomacului

curatarea stomacului

Atunci când reziduurile nu sunt corect eliminate din stomac, pot apărea simptome de oboseală, de anemiere, de constipație, de flatulență, de halitoză, de iritabilitate, pofte alimentare, probleme de piele și alte tulburări de sănătate. Un obicei regulat de curățare a stomacului cu plante medicinale este un mod natural de a scăpa organele digestive de acumulările de deșeuri, pentru a le permite să funcționeze în mod optim. Consultaţi-vă medicul de familie înainte de a începe orice curățare cu plante medicinale.

Rădăcina de păpădie

Rădăcină de păpădie, sau Taraxacum officinale, conţine vitaminele A, C, D şi complexul B, împreună cu fier, zinc, potasiu, magneziu, mangan, cupru, calciu, siliciu și bor. Cunoscută pentru capacitatea sa de a detoxifica ficatul şi rinichii, rădăcina a fost folosit în medicina chinezească de ani de zile pentru a trata tulburări digestive, inclusiv stomacul deranjat, constipația și flatulența. Datorită acțiunii sale laxative, rădăcina de păpădie ajută la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcției bacteriilor sănătoase care se găsesc în tractul gastrointestinal. Rădăcina de păpădie poate fi luată în stare proaspătă sau uscată, pentru a face un ceai din ea, sau poate fi cumpărată sub formă de tinctură, tablete sau capsule.

Rădăcina de agrişe

Rădăcina de agrişe, sau Berberis vulgaris, a fost cultivată inițial în Europa, dar poate fi găsită şi în întreaga Americă de Nord și în Asia. Romanii au numit planta “țepușul sfânt”, pentru că a fost folosită în coroana de spini purtată de Isus Hristos. Datorită conținutului său bogat în alcaloid, inclusiv în berberină, rădăcina de agrişe are proprietăţi antibacteriene puternice, care ajută la stimularea și reglarea digestiei, în timp ce calmează şi anumite tulburări digestive. Compuşii săi amari ajută la secreția bilei, care lucrează pentru a stimula duodenul şi pentru a curăţa stomacul. Rădăcina de agrişe a fost folosită de secole întregi în Orientul Îndepărtat ca un remediu pentru diaree și dizenterie, datorită proprietăţilor sale antibacteriene și a conţinutului bogat în nutrienţi.

Cascara sagrada

Cascara sagrada este un laxativ natural care provine din scoarţa copacului Rhamnus purshiana și este originară din nord-vestul Pacificului. Amerindienii consideră planta a fi o scoarță sacră, de unde îi şi vine numele. Cascara sagrada conține cascaroside. Cascarosidele sunt glicozide care încurajează contractarea intestinului gros pentru a elimina scaunele. Această acțiune face planta un medicament puternic împotriva constipație, ajutând la curăţarea stomacului și la eliminarea toxinelor acumulate. Deoarece acțiunea durează, de obicei, între şase şi opt ore pentru a-şi face efectul, cel mai bine este să luați cascara sagrada înainte de culcare pentru a avea un tranzit intestinal bun de dimineaţă. De asemenea, coaja conține lipide, taninuri și rășini şi ajută la tonifierea organelor care ajută la digestie. Coaja trebuie să fie maturată timp de cel puțin un an sau trebuie să fie încălzită și uscată pentru a îmbătrâni, deoarece atunci când este luată proaspătă, ea poate irita sistemul gastrointestinal. La fel ca în cazul tuturor remediilor naturale pentru curăţarea organelor, este important să beţi cantități mari de apă și să vă consultaţi medicul dumneavoastră de familie înainte de a începe un tratament pe bază de plante.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Plante medicinale care curăţă stomacul, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>