Monday, Jun. 26, 2017

Plante medicinale care curăţă corpul

Scris de:

|

04/04/2013

|

Postat în Categoria:

Plante medicinale care curăţă corpul
curatarea corpului cu plante medicinale

curatarea corpului cu plante medicinale

Plantele medicinale cu efect laxativ

Rădăcina de măcriş galben şi coaja de cătină, în această formă, au un efect laxativ, potrivit ghidului “The Essential Herb-Drug-Vitamin Interaction Guide”, de George T. Grossberg şi Fox Barry. Coaja de cătină este aprobată ca un laxativ de Comisia E a Germaniei, organismul de reglementare al plantelor din Germania. Coaja de cătină acționează prin stimularea muşchilor tractului intestinal. Ambele plante sunt folosite de ani de zile ca o metodă de a purifica sângele. Dacă luați medicamente care au efecte diuretice, luaţi cu precauţie rădăcina de măcriş galben şi coaja de cătină, ca să nu vă scadă nivelurile de potasiu din sânge şi să nu vă deshidrataţi.

Guma acacia

Guma acacia este ingredientul de top în multe produse pe bază de plante. Ea este folosită în industria farmaceutică ca un calmant, pentru membranele mucoase, precum și în industria alimentară ca stabilizator și pentru a oferi textură produselor alimentare prelucrate. Unele studii pe animale indică faptul că ea poate creşte nivelul de colesterol seric. Interacțiunea cu alte medicamente nu se cunoaşte.

Frunzele de pătlagină

Frunzele de pătlagină conţin psyllium (o formă de fibre). Ele sunt folosite pentru a se face un ceai care poate trata tusea şi răcelile, conform mai multor studii. Psyllium este considerat a fi un laxativ care oferă volum scaunului și este eficient în tratarea constipaţiei, potrivit Institutului Naţional de Sănătate. Psyllium absoarbe lichid, în timp ce se află în intestine, şi se umflă pentru a forma un scaun voluminos, care este uşor de eliminat. Va fi nevoie să beţi foarte multe lichide pentru a evita constipaţia sau un blocaj renal, atunci când folosiţi psyllium, spun experții de la Institutului Naţional de Sănătate.

Schinelul

Schinelul este folosit de ani de zile pentru a stimula apetitul şi digestia și este un ingredient în remediul popular pentru cancer, numit Essiac, conform Institutului Naţional de Sănătate. În timp ce, în Germania, Comisiei E a aprobat schinelul pentru aceste utilizări, Institutului Naţional de Sănătate îi acordă calificativul C. Dozele mari de schinel nu sunt recomandate. De asemenea, oamenii care au o tulburare de sângerare sau care iau medicamente care subţiază sângele ar trebuie să consulte un medic înainte de a folosi schinelul. Aveţi grijă când luaţi schinel şi medicamente destinate pentru a trata ulcere stomacale sau boala de reflux gastro-esofagian, cum ar fi ranitidina, nizatidina şi famotidina, sfătuieşte Institutului Naţional de Sănătate. Există şi câteva cercetări efectuate pe un alt ingredient care este folosit, uneori, pentru activitatea sa împotriva cancerului. Un studiu realizat de S. Habtemariam, care a fost publicat în revista Planta Medica, a ajuns la concluzia că extractul de mătase de porumb are un potențial terapeutic datorită activităţii sale de inhibarea a celulelor canceroase.

Trifoiul roşu

Există multe produse pe bază de plante care conţin trifoi roşu. Trifoiul roșu este folosit de ani de zile pentru a trata afecţiunile respiratorii şi pentru simptomele de menopauză, potrivit Institutului Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă şi unor studii ştiinţifice. Trifoi roșu are compuşi care acţionează ca estrogenul. Nu este recomandat să folosiţi trifoiul roşu pe o perioadă foarte lungă de timp.

Cuișoarele

Cuișoarele sunt aprobate de către Comisia E a Germaniei pentru tratarea inflamațiilor din gură și din gât și pentru calmarea durerilor dentare. Cuișoarele sunt folosite de ani de zile pentru a trata inflamațiile, flatulența și răcelile, conform autorilor Grossberg şi Fox. Dacă luaţi medicamente care subţiază sângele, cum ar fi aspirina, vă recomandăm să aveţi grijă dacă luaţi o doză mare de cuişoare şi să vă consultaţi medicul de familie înainte de a începe orice tratament pe bază de plante medicinale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Plante medicinale care curăţă corpul, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>