Wednesday, Jun. 28, 2017

Pedicuta

Scris de:

|

28/03/2012

|

Postat în Categoria:

Pedicuta

   Pedicuta este o planta folosita in tratarea si ameliorarea diverselor boli ale corpului.

Pedicuta este o plantă vesnic verde, care are un aspect similar cu muşchii şi poate fi găsita în păduri de fag şi brad, la o altitudine de peste 600 de metri. Tulpina plantei ajunge până la 1-2 metri in lungime, cu radacini mici, fine si subtiri, cu frunze stufoase. Frunzele sunt liniare, mici şi persistente, având fire lungi, albicioase in partea de sus. Recolta se face în lunile iulie şi august, pe vreme insorita, după ce roua s-a ridicat.

Proprietati

Planta conţine radiu, alcaloizi şi substanţe minerale, care îi conferă un efect diuretic, anti-alcool, anti-tutun, anti-ciroză hepatică şi proprietăţi purgative.

Tratamente

Pedicuta este recomandata celor care suferă de reumatism si artrita, chiar şi în cazurile în care bolile prezintă malformaţii ale articulatiilor. Ceaiul de pedicuta este recomandat in tratarea constipatiei cronice şi hemoroizilor. Acest ceai este, de asemenea, utilizat pentru diminuarea bolilor sistemului urinar si organelor genitale. Ceaiul de pedicuta previne formarea pietrelor la rinichi si colicilor renali.

În hepatita si tumori ale ţesutului conjunctiv al ficatului, pedicuta este indispensabila. Ciroza hepatică sau cancerul de ficat pot fi, de asemenea, tratate cu ajutorul ceaiului de pedicuta. Deoarece conţine radiu, pedicuta este folosita pentru calmarea crampelor musculare.

Planta poate fi, de asemenea, folosita uneori ca un diuretic, iar sporii pedicutei sunt folositi pentru iritatii ale pielii. În cazul în care se adauga 4 – 5 picaturi de tinctura de pedicuta se adaugă în apa pentru spalarea parului, parul este consolidat şi devine mai puţin friabil.

Tinctura de pedicuta este, de asemenea, utilizata în dezintoxicarea de alcool, sau ca un adjuvant in renuntarea la fumat. Acest tratament poate dura între o săptămână şi 3 luni. Tinctura poate fi, de asemenea, folosita împotriva durerilor cauzate de spasme musculare şi hipertensiune arterială. Comprese sunt aplicate pe spate şi menţinute pe zona afectata timp de câteva ore în timpul nopţii.

Preparate

Ceaiul de pedicuta se prepară dintr-o lingurita de pedicuta adăugata la o jumătate de litru de apă fiartă. Este lăsat aşa pentru un timp scurt. O ceasca pe zi, se consumă lent dimineaţa, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

Decoctul de pedicuta este obţinut din amestecul de cantitati egale de pedicute, panselute, papadie, mesteacan, patrunjel, macese şi păstăi de fasole. O cantitate de 200 ml de amestec se consuma de 3 până la 4 ori pe zi, între mese, indulcite cu miere.

Avertisment

Este recomandat ca persoanele care suferă de diaree, sa consume ceaiul de pedicuta cu prudenţă, astfel încât să nu riste aparitia spasmelor intestinale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Pedicuta, 6.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>