Friday, Oct. 24, 2014

Nucsoara

Scris de:

|

23/04/2012

|

Postat în Categoria:

Nucsoara

Acest condiment aromat, nucsoara, este foarte benefic pentru sănătatea dumneavoastră deoarece îmbunătăţeste pofta de mâncare, trateaza problemele digestive, reduce flatulenta, relaxeaza musculatura si controleaza astmul.

Mai mult, uleiul de nucsoara este eficient în calmarea durerilor. Cu toate acestea, ar trebui să fie consumat în cantităţi mici, pentru a evita efectele sale secundare.

În afară de beneficiile medicinale, nucsoara este, de asemenea, utilizata pentru scopuri culinare, datorita gustului sau usor picant si mirosului dulce, asemanator scortisoarei.

Denumire stiintifica: Myristica fragrans (Houtt.)

Aceasta planta este originara din Insulele Banda din Indonezia. În plus, este cultivata în Grenada, India, Malaezia, Indiile de Vest şi Sri Lanka. Planta face parte din familia Myristicaceae.

Proprietăţi curative

Nucsoara are proprietati stimulente, carminative, antimicrobiene, anti-inflamatorii, antispasmodice, psihoactive şi afrodisiace. În plus, nucsoara este benefica pentru sistemul cardiovascular.

Nucsoara ajuta la digestie, amelioreaza diareea şi balonarea şi previne gazele stomacale. Este utila în tratarea problemelor pielii cum ar fi eczemele si acneea. În plus, aceasta ajută la eliminarea respiratiei urat mirositoare si este, de asemenea, utilizata în diverse siropuri de tuse.

În plus, nucsoara îmbunătăţeşte circulaţia şi scade tensiunea arterială. În plus, ajută în tratamentul anxietatii, depresiei, insomniei si impotentei. Mai mult decât atât, aceasta planta terapeutica poate fi folosita pentru detoxifierea ficatului şi rinichilor.

Uleiul de nucsoara este bogat in eugenol, care ajuta la calmarea durerilor obisnuite. Planta este adesea inclusa în tonice sexuale. Uleiul esenţial de nucsoara, de obicei, se combină cu cel de muscata, rozmarin, chiparos, salvie, piper negru şi portocale.

În ceea ce priveşte valoarea nutritivă, nucsoara conţine compuşi derivaţi chimici, bogati in antioxidanti. În plus, aceasta conţine uleiuri esenţiale, cum ar fi dipentene, pinen, sabinene sau terpeniol.

De asemenea, nucsoara contine vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina A, acid folic, niacina si riboflavina. Planta este, de asemenea, o sursa foarte buna de minerale ( calciu, magneziu, fosfor şi potasiu).

Măsuri de precauţie

Atunci cand este consumata în exces, nucsoara poate provoca probleme precum lipsa de concentrare, nelinişte, exaltare şi halucinaţie. Alte efecte secundare includ dureri de stomac, greata, vedere dublă, palpitaţii şi delir.

În plus, nucsoara poate provoca alergii şi poate declansa o criza de astm bronşic. Dozele mari pot provoca chiar comă şi moarte.

Din aceste motive, nucsoara trebuie administrata în doze mici (nu mai mult de 3 pana la 10 grame).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Nucsoara, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>