Wednesday, Apr. 25, 2018

Mituri comune despre dietele fara carbohidrati!

Scris de:

|

22/02/2012

|

Postat în Categoria:

Mituri comune despre dietele fara carbohidrati!

Cand vine vorba despre carbohidrati şi dacă ar trebui sau nu să-i consumam în timpul unei diete, putem spune ca acesta este unul dintre aspectele pe care medicii şi nutriţioniştii l-au studiat indelung. În timp ce unii spun că carbohidratii ar trebui evitati, indiferent de ce, alţii susţin că carbohidratii sunt permisi si chiar recomandati, dar numai într-o anumită măsură.

Dietele care exclud carbohidratii sunt foarte dificil de urmat şi, de obicei, ele privează organismul de substantele nutritive esentiale de care are nevoie pentru a fi sănătos. Scaparea de kilogramele in plus este întotdeauna mai uşoara atunci când ştii că nu există produse alimentare interzise.

Cateva lucruri au fost asociate cu dietele fara carbohidrati, insa nu toate sunt adevărate. Unul dintre cele mai comune mituri este cel care afirmă că dietele sarace in carbohidrati descurajeaza consumul de fructe şi legume. Acest lucru nu este adevarat, deoarece cele mai multe diete sarace in carbohidrati se concentreza pe aceste produse alimentare sănătoase.

Ce poate fi, de asemenea, auzit de multe ori este ca dietele sarace in carbohidrati sunt riscante şi pot provoca boli de inima. Având în vedere că aceste diete menţin, de fapt, nivelul colesterolului stabil, acest mit nu este doar neadevărat, ci si ridicol.

Persoanele cu probleme la rinichi nu pot manca alimente bogate in proteine, fapt care la concluzia ca dietele sarace in carbohidrati sunt, astfel, foarte nepotrivite în aceste cazuri. Cu toate acestea, doar pentru ca o dieta este saraca in carbohidrati, nu înseamna că aceasta trebuie să aiba un aport ridicat de proteine ​​in loc.

Un mit care atesta faptul că produse alimentare sarace in carbohidrati nu sunt bogate in fibre – lucru, evident, total neadevarat. Realitatea este că anumite alimente sarace in carbohidrati sunt bogate în fibre, ceea ce le face foarte convenabile atunci când vine vorba de detoxifiere şi de a pierde in greutate.

Mitul cel mai ridicol asociat cu dietele sarace in carbohidrati este cel care spune ca Atkins (creatorul dietei) in sine a murit din cauza faptului ca si-a urmat dieta. Acest lucru nu este adevărat, având în vedere faptul că acesta a murit din cauza leziunilor cerebrale suferite in urma unei cazaturi.

Dietele sarace in carbohidrati sunt de fapt foarte sănătoase, dacă rămânem la recomandările medicului. Ţineţi cont de faptul că extremele nu sunt bune şi că, atunci cand vorbim de consumul alimentar, moderatia este cheia. Pierderea in greutate intr-un mod sănătos poate fi realizată numai daca oferiti corpului tot ce are nevoie, inclusiv produse alimentare sarace in carbohidrati.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Mituri comune despre dietele fara carbohidrati!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

8 moduri neașteptate pentru a arde calorii
Suc de Salvie
Dieta pentru a pierde in greutate in 13 zile

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>