Wednesday, Apr. 25, 2018

Migrenele pot creşte riscul de depresie la femei

Scris de:

|

25/02/2012

|

Postat în Categoria:

Migrenele pot creşte riscul de depresie la femei

De parca migrenele nu ar fi fost o povară suficienta, un nou studiu a constatat că femeile cu migrene au, de asemenea, mai multe sanse de a dezvolta depresie – aproximativ cu 40% mai multe sanse decat femeile care nu au antecedente de dureri de cap.

Studiul a constatat ca femeile care au avut migrene în anul precedent au avut un risc mai mare de a deveni deprimate decât femeile fara migrene.

Pentru acest studiu, cercetatorii, condusi de Dr. Tobias Kurth, un epidemiolog de la Spitalul Brigham din Boston, au analizat datele a 36,154 de femei implicate în studiul de sanatate. Nici una dintre participante a avut depresie la inceputul studiului, insa 6456 şi s-au confruntat cu migrenele în trecut.

Dintre acestea, 3,971 de femei au dezvoltat depresie. Femeile care au avut vreodată o migrena au avut cu 36% mai multe sanse de a deveni depresive decat femeile care au avut nici o migrena. Femeile care au suferit de migrene, în trecut, în anul precedent, au avut cu 41% mai multe sanse.

Riscul de depresie a fost acelaşi, indiferent dacă femeile au avut migrene cu aura – tulburări vizuale, cum ar fi lumini intermitente, linii zig-zag sau pierdere temporară a vederii, care preced aproximativ un sfert dintre migrene – sau fără.

Studiul, care va fi prezentat la reuniunea anuala a Academiei Americana de Neurologie din New Orleans, în aprilie, este unul dintre primele studii de mari dimensiuni pentru examinarea asocierii dintre migrene si aparitia ulterioara a depresiei.

“Speram ca rezultatele noastre vor încuraja medicii să vorbească cu pacientii despre migrene, despre riscul de depresie şi despre potentiale moduri de a o preveni”, a spus Kurth într-o declaraţie de presa.

Desi expertii suspecteaza de mult timp o legătură între migrene şi depresie, nu este clar ce stă la baza acestei asocieri. Este posibil ca durerile frecvente de cap sa scada calitatea vieţii suficient de mult incat sa provoace depresie, dar unii cercetatori cred ca explicaţiile sunt de natura biologica. Un studiu din 2010, care a supravegheat 977 de membri ai unei familii extinse doar în Ţările de Jos, a sugerat ca genele ar putea fi vinovate de aceasta legatura, constatand că aproximativ 25% din membrii familiei care aveau migrene au fost deprimati.

În general, femeile sunt majoritare atunci când vine vorba de migrene. Aproximativ 29.5 milioane de americani sufera de migrene, iar trei sferturi dintre acestia sunt femei, conform Departamentului de Sanatate si Servicii Umane.

Tratamentul migrenei vine în multe forme, insa nu există nici un tratament specific. Scopul este identificarea factorilor care declanseaza migrena si evitarea lor. Dacă aveti o durere de cap, ar trebui sa o tratati imediat: luati medicamentele prescrise cât mai curând posibil, consumati multe lichide şi intindeti-va într-o cameră întunecată, liniştită.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Migrenele pot creşte riscul de depresie la femei, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>