Thursday, Jun. 29, 2017

Metode naturale de a curăţa colonul

Scris de:

|

04/04/2013

|

Postat în Categoria:

Metode naturale de a curăţa colonul
curatarea colonului

curatarea colonului

Curăţarea colonului, practica de spălare a deșeurilor fecale din colon, este sub două forme: fie prin introducerea unei cantităţi de apă în colon, prin rect, fie consumând substanțe care provoacă excreţia. Dacă luaţi suplimente pe bază de plante sau dacă beţi ceaiuri de plante, vă puteţi curăța intestinele. Gastroenterologul Michaelo Picco sfătuiește oamenii să se consulte cu medicul lor de familie înainte de a încerca remedii naturale.

Agar

Agar, sau Gelidium amansii, este o algă marină perenă, din care se obţine un extract gelatinos cu proprietăți de curățare a colonului, conform PDR. PDR sugerează că o doză standard este de până la două lingurițe de plantă uscată, amestecate rapid într-un pahar cu suc sau apă și consumat înainte de a se îngroşa lichidul. Agarul absoarbe lichidele, înmoaie materiile fecale şi stimulează tranzitul intestinal. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a curăţa colonul cu agar.

Aloe

Frunzele suculente ale plantei aloe vera conţin antranoide care pot evacua colonul, atunci când sunt luate oral. PDR spune că aloe vera stimulează secreţia de lichid şi de electroliţi în intestine, creând un efect de laxativ, care poate dura până la nouă ore. PDR recomandă o doză standard de 0,1 g de pudră de aloe vera, luată de preferință înainte de culcare. Folosiţi aloe vera pentru curăţarea colonului numai sub supravegherea unui medic.

Laxative stimulante

Coaja de cascara sagrada şi planta medicinală senna sunt amândouă laxative stimulante, ceea ce înseamnă că oferă volum deșeurilor fecale din colon, până când presiunea stimulează tranzitul intestinal. Consultaţi un profesionist în domeniul medical înainte de a folosi aceste plante pentru a curăța colonul.

PDR sugerează o doză standard de cascara sagrada de 2 g. Cele 2 g de plantă mărunţită se pun într-o cană cu apă clocotită, se lăsa timp de 10 minute, apoi se strecoare şi se bea. Consumaţi până la două căni pe zi.

O doză standard de senna este de două comprimate masticabile pe zi sau o linguriţă de granule de senna luată oral de două ori pe zi, raportează PDR. Medicii prescriu senna pacienţilor lor pentru a le evacua intestinele înainte de o intervenţie chirurgicală.

Psyllium

O modalitate blândă de a încuraja eliminarea deșeurilor fecale din colon este psyllium. Cojile de semințe ale acestei plante comune sunt disponibile în majoritatea magazinelor de specialitate.

Psyllium este o fibră care oferă volum şi care conține mucilagiu, o substanţă care înmoaie și crește conținutul de lichid din scaune. Spre deosebire de alte laxative, psyllium nu provoacă diaree, deoarece absoarbe excesul de apă din intestine, conform PDR. Folosiţi psyllium conform indicaţiilor de pe ambalaj sau consultaţi-vă medicul dumneavoastră de familie pentru o doză personalizată, care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Metode naturale de a curăţa colonul, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>