Monday, Jun. 26, 2017

Luminiţa de seară

Scris de:

|

09/04/2013

|

Postat în Categoria:

Luminiţa de seară
Luminita de seara

Luminita de seara

Luminiţa de seară (Oenothera biennis) face flori galbene mici, care înfloresc doar pentru o noapte, apoi se ofilesc și mor. Semințele acestei plante sunt folosite pentru a produce ulei de luminiţă de seara, o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-6. Uleiul de luminiţă de seara s-a dovedit a fi un tratament eficient pentru multe afecțiuni ale pielii şi poate ajuta la prevenirea bolilor care implică sânii şi sistemul nervos central.

Acidul gamma-linolenic, un acid gras esenţial omega-6, este considerat a fi ingredientul activ din uleiul de luminiţă de seară. Acidul gamma-linolenic este cunoscut pentru că ajută la calmarea inflamaţiei din organism și pentru că sprijină sistemul imunitar al organismului.

Mai multe studii au arătat că suplimentele orale care conțin ulei de luminiţă de seară pot ajuta la vindecarea afecţiunilor pielii care se manifestă prin inflamații și care au fost asociate cu reacţia autoimună a organismului: eczemele (descuamarea pielii) şi dermatita atopică. Uleiul de luminiţă de seară a fost aprobat pentru tratarea acestor afecţiuni în mai multe țări din afara Statelor Unite.

Acidul gamma-linolenic din uleiul de luminiţă de seară ajută la menținerea integrității stratului de mielină care înconjoară nervii şi care îi protejează de leziuni. De aceea, uleiul de luminiţă de seară poate fi de ajutor pentru cei care suferă de tulburări care afectează substanţele chimice ale creierului. În baza rezultatelor studiilor de laborator, se consideră că administrarea de suplimente orale care conţin luminiţă de seară poate ajuta la controlarea simptomelor şi a remisiei prelungite, la persoanele care suferă de afecțiuni precum: scleroza multiplă, boala Parkinson și neuropatia diabetică. Doza tipică pentru tratarea acestor boli variază de la 500 până la 2.400 de miligrame pe zi, în capsule, dar ar fi bine să vă consultaţi medicul de familie înainte de a folosi ulei de luminiţă seară sau orice alte suplimente pe bază de plante medicinale.

Acidul gamma-linolenic din uleiul de luminiţă de seară inhibă producția de chimicale asemănătoare hormonilor, numite prostaglandine, unele dintre ele fiind considerate a provoca inflamații. Nivelurile ridicate de prostaglandine au fost asociate cu afecţiuni precum: preeclampsia, mastita și formarea de chisturi la nivelul sânilor. Uleiul de luminiţă de seară este folosit pentru durerile de sân şi pentru chisturi în mai multe țări europene și este considerat a fi deosebit de eficient în combaterea durerilor ciclice de sân, care însoțesc adesea sindromul premenstrual. Doza recomandată pentru tratarea bolilor de sân este de 1.500 de miligrame, sub formă de capsule, de două ori pe zi.

Uleiul de luminiţă de seară este studiat pentru a fi folosit ca un tratament pentru alte simptome incomode, cauzate de hormoni, care pot însoţi menopauza şi sindromul premenstrual, cum ar fi crampele excesive și bufeurile.

Acţiunea antiinflamatoare şi de susţinere a imunităţii ale uleiului de luminiţă de seară îl face un tratament potenţial pentru alte tulburări caracterizate prin dureri și inflamații, cum ar fi boala Raynaud şi artrita reumatoidă. Un studiu a arătat că pacienţii cu artrită reumatoidă care au luat 12 capsule de ulei de luminiţă de seară, în fiecare zi, au putut să reducă în mod semnificativ cantitatea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAID) pe care o luau.

Uleiul de luminiţă de seară, care este derivat din semințele florilor de luminiţă de seară, este disponibil în capsule, dar există şi suplimente care sunt făcute din întrega planta, care sunt o sursă bună de triptofan, o substanță care a fost folosită pentru tratarea insomniei și depresiei.

Nu au existat rapoarte de reacție toxică la uleiul de luminiţă de seară. Persoanele care iau medicamente pentru tratarea schizofreniei nu ar trebui să ia suplimente de luminiţă de seară fără să-şi consulte medicul de familie.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Luminiţa de seară, 9.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>