Tuesday, May. 22, 2018

Legatura dintre un nivel scazut de potasiu si slabiciunea muschilor

Scris de:

|

21/03/2013

|

Postat în Categoria:

Legatura dintre un nivel scazut de potasiu si slabiciunea muschilor

Nivel scazut de potasiuAportul scazut de potasiu este una din cauzele majore pentru o afectiune medicala cunoscuta sub numele de Hipopotasemia. Hipopotasemia inseamna, literalmente, un continut mic de potasiu in sange. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce s-ar putea parea evident, Hipopotasemia nu este cauzata numai de o alimentatie saraca in potasiu. Hipopotasemia este o afectiune care este cauzata de pierderea tegumentelor din sistemul digestiv si din rinichi.

Cele doua cauze majore pentru pierderea de potasiu din sistemul digestiv pot fi: varsaturi si diaree. In afara de acestea, utilizarea excesiva de laxative si interventiile chirurgicale intestinale pot provoca, la randul lor, pierderi de potasiu.

 

Hiperaldosteronismul poate duce la hipopotasemie

Hiperaldosteronismul este o afectiune care poate duce la cresterea productiei de aldosteron de catre glandele suprarenale. Acest hormon poate provoca scaderea nivelului de potasiu din sange, care poate duce la hipopotasemie.

 

Simptomele hipopotasemiei

Pe langa simptomele comune, cum ar fi varsaturi, greata, constipatie, hipotensiune arteriala si o lista de cel putin 22 de simptome diferite, slabiciunea musculara este cea mai predominanta. Daca nivelul de potasiu din sange nu a scazut la un nivel semnificativ, nu veti avea simptome specifice. Cu toate acestea, odata ce nivelul de potasiu din sange a scazut in mod semnificativ, se pot observa urmatoarele simptome:

•  slabiciune musculara

•  oboseala

•  crampe

•  reflexe diminuate

 

Tratamentul pentru hiperaldosteronism

Aceasta stare necesita utilizarea unui antagonist de aldosteron. Medicamentul cel mai frecvent utilizat in scopul de a corecta aceasta afectiune este Spironolactone, care este un diuretic. Scopul acestuia este de a mentine potasiul in corp.

 

Tratamentul pentru hipopotasemia

Deoarece nu exista doua tipuri de hipopotasemia, care variaza de la usoara pana la severa, s-ar putea folosi doua moduri de tratament pentru aceasta afectiune. Pentru afectiunea usoara, in functie de gravitate, este posibil sa nu aveti nevoie de nici un fel de tratament. Daca afectiunea se agraveaza peste un nivel mediu, pacientului i se poate recomanda sa consume alimente bogate in mod natural in potasiu, precum:

•  Tomate

•  Banane

•  Carne de curcan

•  Carne de vita

•  Portocale

In caz de hipokaliemie severa, poate fi necesara administrarea intravenoasa a suplimentelor bogate in potasiu. In cazurile in care nivelul de aldosteron este mare, ar putea fi necesara administrarea de spironolactona.

Sodiul este o parte importanta a corpului uman. Cand varsati lacrimi, urinati si transpirati, eliminati sodiu. Este esential sa se urmeze o dieta bogata in sodiu care va va asigura ca va mentineti un echilibru adecvat in procesele de viata care va sustin corpul.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Legatura dintre un nivel scazut de potasiu si slabiciunea muschilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>