Tuesday, May. 22, 2018

Intelegerea potasiului si a functiilor sale vitale pentru sanatate

Scris de:

|

06/04/2013

|

Postat în Categoria:

Intelegerea potasiului si a functiilor sale vitale pentru sanatate
potasiu

potasiu

Intelegerea potasiului si a rolului pe care il joaca in functionarea corpului dumneavoastra este importanta. Aceasta intelegere va va permite sa faceti alegeri sanatoase in alimentatie, care sa fie  optime in combinatie cu alti factori. Fara o cantitate adecvata de potasiu, veti putea incepe sa aveti probleme de sanatate. Problemele de sanatate pot aparea si atunci cand aveti prea mult potasiu in organism.

Ce este potasiul?

Potasiul este un mineral si un electrolit care lucreaza impreuna cu sodiu, clor, calciu si magneziu. Potasiul se gaseste in alimente si in suplimente cu vitamine.

Functiile majore ale potasiu

Valoarea optima de potasiu din organism lucreaza pentru a ajuta rinichii sa functioneze la un nivel normal. Potasiul este vital pentru functionarea sanatoasa a inimii si ajuta si contractia musculara. Acesta joaca un rol important in buna functionare a sistemului digestiv.

Niveluri adecvate de potasiu

Singura sursa suplimentara de potasiu pe care ar trebui s-o luati este suplimentul de multivitamine, care contine o cantitate normala de potasiu, in comparatie cu suplimentele numai pe baza de potasiu. Alte surse de potasiu ar trebui sa fie numai cele oferite de produsele alimentare. Valoarea medie de potasiu de care copiii de peste 10 ani si adultii ar trebui sa beneficieze este de 2000 mg.

Surse de potasiu

Exista anumite alimente care contin mai mult potasiu decat altele. Cele mai frecvente surse de potasiu sunt:

•  Bananele
•  Sucuri de citrice (portocale
•  Carnea de pui
•  Tomatele
•  Somonul
•  Codul
•  Fructele de avocado
•  Pepenele galben
•  Fasolea Lima
•  Kiwiul
•  Mazarea

 

Prea mult potasiu

Este posibil ca organismul dumneavoastra sa aiba prea mult potasiu. Daca aveti prea mult potasiu, rezultatul este o afectiune numita hiperkaliemia. Hiperkaliemia, in cazurile cele mai grave, poate duce la moarte pentru ca excesul de potasiu afecteaza functia inimii. Una din cauzele frecvente de exces de potasiu in organism este o disfunctie a rinichilor. Adesea, simptomele nu sunt prezente sau pot fi subtile, cum ar fi oboseala sau greata.

Prea putin potasiu

O alta afectiune de care trebuie sa fiti constienti este hipokaliemie. Aceasta afectiune rezulta din deficienta de potasiu. De obicei, hipokaliemia nu se datoreaza structurii dietetice. Hipokaliemia apare cel mai des dupa ce vomitati, daca aveti diaree sau daca luati laxative sau alte medicamente.

Este important sa consultati un medic cand va confruntati cu slabiciune musculara, dureri sau crampe. Deficienta de potasiu este o afectiune grava, care poate duce la deces.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Intelegerea potasiului si a functiilor sale vitale pentru sanatate, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>