Wednesday, Apr. 25, 2018

Idei delicioase pentru micul dejun

Scris de:

|

18/02/2012

|

Postat în Categoria:

Idei delicioase pentru micul dejun

S-ar putea să fi auzit undeva că micul dejun este masa cea mai importanta. Şi aceasta nu este doar o altă poveste nascocita. Există ceva adevar in aceasta, şi acest lucru este exact de ce nu ar trebui să săriţi vreodată. Cu toate acestea, nu trebuie sa consumati doar un baton de ciocolată sau o cafea. Alimentele mâncate dimineaţa trebuie să vă ofere energie suficienta, astfel încât să vă puteţi concentra asupra lucrurilor pe care le aveti de facut.

Unii dintre voi ar putea simţi că pregatirea  micului dejun este consumatoare de timp, dar chiar nu  trebuie să fie. Exista retete extrem de uşor de pregătit, care vor fi si delicioase şi sănătoase, în acelaşi timp.

De exemplu, deoarece un bol de lapte şi cereale este alegerea obisnuita, s-ar putea sa doriti să rămâneti la ea, dar puteti face masa mult mai interesanta prin adăugarea unor fructe proaspete, cum ar fi afinele sau căpşunile. Unii adauga chiar şi banane. Ar putea suna ciudat, dar odată ce încercaţi, vă veţi da seama cat de extraordinara este aceasta reteta de fapt. Ţineţi minte că cereale integrale nu sunt doar alegerea preferată, ci si singura cu adevarat sănătoasă.

Dacă preferaţi ouăle pentru micul dejun, exista un număr infinit de retete pe care le puteţi încerca. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceti este să bateti ouăle şi sa adăugaţi practic tot ceea ce vă place în amestec. Nutritionistii sugereaza adăugarea de roşii, brânză fără grăsime şi chiar si ceapa. Dar, desigur, puteţi experimenta daca doriti.
Salatele, indiferent cum le considerati deocamdata, sunt într-adevăr 100 la suta sănătoase şi hrănitoare. Există un număr mare de combinaţii posibile şi, deşi atât fructele, cat şi legume sunt recomandate, nu trebuie neaparat să le amestecaţi. O salata de fructe este, probabil, mai gustoase, dar trebuie avut în vedere faptul că legumele cu frunze verzi sunt la fel de bune.

Vafe sunt, de asemenea, recomandate, în special în cazul în care acestea sunt combinate cu diferite tipuri de iaurt şi fructe. Dureaza putin mai mult sa le pregătiti, dar daca va plac, treziti-va cu cinci minute mai devreme, deoarece doar atat dureaza pentru a le face. Nu e mult, trebuie să recunoasteti.

Nutritionistii susţin că cea mai buna solutie este alternarea tipurilor de mancare alese – varietatea este cea mai inteligenta alegere, deoarece mesele trebuie să fie diverse. Cu cat sunt mai diverse, cu atat sunteti mai sănătos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Idei delicioase pentru micul dejun, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>