Friday, Apr. 27, 2018

Hrisca

Scris de:

|

27/03/2012

|

Postat în Categoria:

Hrisca

   Hrişca este rodul unei plante originare din Asia şi este cunoscuta pentru alungarea răului din case. De asemenea, este foarte atractiva pentru albine, care pot produce un tip special de miere, de culoare închisă şi puternic aromat. În antichitate vrajitoarele foloseau hrisca pentru a desena cercuri atunci cand isi realizau ritualurile. Din acest motiv, în culturile din Est, hrisca este un simbol al proprietatii şi un apărător al acesteia.

Descriere

Hrişcă este parte din familia Polygonaceae. Hrisca este atât un aliment, cat si o planta cu proprietati curative.

Proprietati

Hrişcă conţine acid linoleic, vitamine (B1, B2, B3, B5, E, P), aminoacizi esenţiali, minerale – crom, cupru, mangan, acid folic – si este o excelenta sursa de magneziu. Ea are efecte anti-tumorale şi tonice.

Tratamente

Datorită continutului de inosit, hrisca reglează metabolismul, grăsimile şi vitaminele lipo-solubile. Aceasta ajută, de asemenea, ficatul la procesarea hormonilor, medicamentelor si la prelucrarea glucozei, avand un efect hepatic protector.

Hrişcă oferă cantitatea de proteine ​​necesare pentru organism, deoarece conţine aminoacizi esenţiali pe care organismul nu-i poate sintetiza şi care trebuie administrati prin hrana de zi cu zi.

Hrişca scade nivelul de colesterol prin eliminarea grăsimii, asigurand astfel protecţia împotriva artrosclerozei. Aceasta previne dezvoltarea litiazei biliare prin optimizarea sintezei acizilor biliari şi eliminarea de grăsimii.

Având în vedere cantitatea de magneziu conţinută, hrişcă are un efect relaxant asupra vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi reducand tensiunea arteriala.

Deoarece contine o multime de vitamine din complexul B, hrişca se recomandă în cazurile de tulburări hepatice şi diabet zaharat. Datorită faptului că nu dispune de substanţe zaharoase, hrisca este ideala pentru cei care trebuie sa urmeze o dietă restrictivă.

Aceasta planta oferă protecţie împotriva cancerului de sân, precum şi faţă de alte forme de cancer. Datorita continutului de antioxidanti, hrişca este un antidot pentru iradierile cu raze X sau alte forme de iradiere.

Preparate

Înainte de consum, este esenţial ca planta să fie bine spălata.

Maceratul din hrişcă se face din 2 linguri de faina de hrisca lăsate la macerat timp de 6 pana la 8 ore în 300 ml apă plata sau minerala. Acesta se consuma pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de mese.

Cataplasmele cu hrisca sunt obţinute din făină de hrişcă amestecata in apa calda pana devine o pasta solida. Aceasta este apoi aplicata timp de 2 pana la 4 ore, seara sau noaptea, pe zonele dureroase.

Laptele de hrişcă din faina de hrisca se obţine prin amestecarea a 2 linguri de făină de hrişcă cu 250 ml de apă caldă (in jur de 38 de grade Celsius). Acesta este apoi amestecat rapid, cu o furculita pentru aproximativ 5 minute, după care se filtreaza şi se consuma cu zahar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Hrisca, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

(1) Reader Comment

  1. maria parks
    05/09/2012 at 7:11 pm

    multumesc pentru aceste informati ,nu am stiut nimic de hrisca pina acuma de acuma inainte o voi folosi in fiecare zi .

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>