Monday, Jun. 26, 2017

Floarea pasiunii

Scris de:

|

16/04/2013

|

Postat în Categoria:

Floarea pasiunii
Floarea pasiunii

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii (Passiflora incarnata) a fost folosită în mod tradițional în America, apoi în Europa, ca o plantă calmantă pentru anxietate, insomnie, convulsii și isterie. Ea este folosită chiar şi în zilele noastre pentru a trata anxietatea şi insomnia. Oamenii de ştiinţă cred că floarea pasiunii îşi face efectul prin creşterea nivelurilor unei substanţe chimice din creier numită gamma aminobutiric (GABA). GABA scade activitatea unor celule cerebrale, făcându-vă să vă simţi mai relaxaţi.

Efectele florii pasiunii tind să fie mai blânde decât valeriana (Valeriana officinalis) sau kava (Piper methysticum), alte două plante medicinale folosite pentru a trata anxietatea. Floarea pasiunii este adesea combinată cu valeriană, roiniţă (Melissa officinalis) sau alte plante calmante. Cu toate acestea, puţine studii ştiinţifice au testat floarea pasiunii ca un tratament pentru anxietate sau insomnie, iar din moment ce floarea pasiunii este adesea combinată cu alte plante calmante, este greu de spus ce efecte are floarea pasiunii pe cont propriu.

Un studiu pe 36 de persoane cu tulburare de anxietate generalizată a constatat că floarea pasiunii a fost la fel de eficace ca și medicamentele prescrie de doctori pentru tratarea simptomelor. Cu toate acestea, studiul nu a avut un grup placebo, deci nu este considerat a fi definitiv.

Într-un alt studiu, pe 91 de persoane cu simptome de anxietate, cercetătorii au descoperit că un produs european pe bază de plante, care conține floarea pasiunii și alte sedative pe bază de plante, a redus în mod semnificativ simptomele, în comparaţie cu placebo.

Un studiu mai recent a constatat că pacienţii care au primit floarea pasiunii înainte de o intervenție chirurgicală au avut un nivel mai mic de anxietate decât cei care au primit placebo, dar se recuperau de la anestezie la fel de repede.

Descrierea plantei:

Nativă în părți sud-estice ale Americi, floarea pasiunii este acum cultivată în întreaga Europă. Aceasta este o viță căţărătoare perenă cu aspect exotic, cu lăstari ierboşi, cu o tulpină lemnoasă şi robustă, care creşte până la o lungime de aproape 10 metri. Fiecare floare are 5 petale albe şi 5 sepale, care variază în culori de la magenta, la albastru. Potrivit surselor din folclor, floarea pasiunii a primit numele acesta deoarece coroana sa seamănă cu coroana de spini purtată de Isus în timpul crucificării. Fructul florii pasiunii, când este copt, arată ca un ou şi poate avea culoarea galben sau violet. Unele soiuri de floarea pasiunii au fructe comestibile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Floarea pasiunii, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>