Friday, Mar. 23, 2018

Entorse si luxatii

Scris de:

|

31/10/2012

|

Postat în Categoria:

Entorse si luxatii

Entorsele și luxatiile sunt, de obicei, leziuni minore care rezulta adesea in urma efectuarii unui sport, exercitiilor fizice sau a altor activități fizice. Entorsele se referă la o leziune la nivelul ligamentelor (tesutul conjunctiv care uneste oasele intre ele la articulații). Entorsele apar, cel mai adesea, la glezne, genunchi, coate sau incheietura mainii. Luxatiile sunt rupturi in tesutul muscular. Ele apar, cel mai adesea, în mușchii care susțin gamba, coapsa, vintrele și umărul. Uneori, entorsele și luxatiile pot fi severe, iar dumneavoastra ati putea avea nevoie de saptamani de reabilitare.

Semne si simptome:

Luxatii:

- Rigiditate musculară, sensibilitate sau durere
- Umflături

Entorse:

- Durere in momentul lovirii
- Umflături
- Echimoze

Este posibil să aveți probleme cu stabilitatea articulatiilor sau o anumita invaliditate, dacă leziunea este gravă si implică o ruptura de mușchi sau de ligament.

Care este cauza?

Entorsele apar, în general, atunci când o forță de torsiune se aplică pe o articulatie în timp ce aceasta poartă o greutate, determinand ligamentul să se întindă dincolo de limita obișnuită. Entorsele tind să apara in urma unei mișcari bruste, neașteptate (o cădere). Intinderile musculare apar atunci când greutatea de pe un muschi este mai mare decât poate suporta cea mai slabă parte a muschiului. Luxatiile apar în timpul activităților care necesită intinderea mușchilor si suportarea unei greutati în același timp. Unele dovezi sugereaza ca o leziune anterioara sau o flexibilitate limitată contribuie la aparitia entorselor. Aveți un risc crescut de a suferi o entorsa sau o luxatie, dacă procedați în felul următor:

- Faceti exercitii fizice fără sa va încălziti în mod corespunzător
- Utilizați echipament atletic care nu vi se potrivește în mod corespunzător
- Participati la activități sportive pentru care nu sunteti pregatiti
- Faceti exercitii fizice atunci când oasele și mușchii sunt obosiți

La ce sa va asteptati de la medicul dumneavoastra:

Medicul dumneavoastra va recomanda efectuarea unei radiografii. În cazul în care prejudiciul este sever, medicul dumneavoastra ar putea recomanda alte teste imagistice, cum ar fi imagistica prin rezonanta magnetica (IRM). Membrul rănit va trebui să fie infasurat într-un bandaj elastic sau pus în ghips moale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Entorse si luxatii, 6.5 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>