Wednesday, Jun. 28, 2017

Dureri de spate

Scris de:

|

24/10/2012

|

Postat în Categoria:

Dureri de spate

Durerile de spate reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate. Aproximativ 60 – 80% din populatia adulta din SUA sufera de dureri in partea de jos a spatelui, și este al doilea motiv pentru care oamenii merg la doctor. Problemele de spate afectează flexibilitatea coloanei vertebrale, stabilitatea și puterea, provocand durere, disconfort si rigiditate.
Durerile de spate reprezinta principala cauza de handicap la americanii sub 45 de ani. În fiecare an, 13 milioane de oameni merg la medic pentru dureri de spate cronice.
Cele mai multe dureri de spate pot fi prevenite prin menținerea muschilor spatelui puternici și asigurându-vă că practicati exercitii fizice in mod corespunzator (cum ar fi ridicarea unor obiecte grele într-un mod care sa nu va afecteze spatele).

Semne si simptome:

Simptomele durerilor de spate pot include:

- Sensibilitate, durere si rigiditate în partea inferioara a spatelui
- Durere care se extinde în fese sau picioare
- Dificultati in a sta în picioare sau într-o singură poziție pentru o lungă perioadă de timp
- Disconfort în timp ce stati jos
- Slăbiciune și oboseala în timpul mersului pe jos

Care este cauza?

Durerile de spate sunt, de obicei, cauzate de un prejudiciu in urma unei ridicari, răsuciri sau îndoiri. Cu toate acestea, în cazuri rare, durerile in partea inferioara a spatelui pot fi un semn al unei stari mai grave, cum ar fi o infectie, o conditie reumatica sau artritica, sau o tumora.
Un disc rupt sau bombat – “pernitele” puternice, spongioase, umplute cu gel care se află între vertebre – și fracturile de compresie ale vertebrei, cauzate de osteoporoza, pot provoca, de asemenea, dureri in partea de jos a spatelui. Artrita poate provoca ingustarea spatiului din jurul maduvei spinarii (afectiune numită stenoza spinala), ceea ce duce la durere.
Factorii de risc pentru durerile de spate includ varsta, fumatul, excesul de greutate, sexul feminin, anxietate sau depresie și excesul de exercitii fizice sau munca sedentară.

La ce sa va asteptati de la medicul dumneavoastra:

Deseori, medicul va putea sa diagnosticheze durerile de spate in urma unui examen fizic. Medicul dumneavoastră vă va cere să va asezati, sa va ridicati și alte actiuni asemanatoare. Medicul dumneavoastră va va verifica reflexele și, probabil, răspunsul dumneavoastră la atingere, căldură ușoară, sau o înțepătură. În funcție de constatarile medicului dumneavoastră, alte teste pot include o radiografie, imagistica prin rezonanta magnetica (IRM), scanare, o scanare a osului si o tomografie computerizata (CT).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Dureri de spate, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>