Thursday, Jun. 29, 2017

Drojdia de bere

Scris de:

|

08/09/2012

|

Postat în Categoria:

Drojdia de bere

Drojdia de bereDrojdia de bere este formata dintr-o ciuperca unicelulara numita Saccharomyces cerevisiae și este folosita pentru a face bere. De asemenea, poate fi crescuta pentru a face suplimente nutritive. Drojdia de bere este o sursa bogata de minerale – în special de crom – un mineral esential care ajuta organismul sa mentina nivelurile normale de zahar din sange; seleniu, proteine si vitamine din complexul B. Are un gust amar și nu ar trebui să fie confundată cu drojdia de copt, drojdia nutritiva sau drojdia torula. Toate aceste tipuri de drojdie nu contin cantitati ridicate de crom. Drojdia de bere a fost folosita de ani de zile ca un supliment nutrițional.

General

Drojdia de bere este adesea folosita ca o sursă de vitamine din complexul B, crom, seleniu. Printre vitaminele din complexul B care se gasesc în drojdia de bere se numără B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 ​​(piridoxina), B9 (acidul folic), și H sau B7 (biotina). Aceste vitamine ajuta la descompunerea carbohidratilor, grasimilor si proteinelor, care oferă organismului energie. Ele susțin, de asemenea, sistemul nervos, ajuta la mentinerea muschilor utilizati pentru digestie, și ajuta la mentinerea sanatatii pielii, părului, ochilor, gurii si ficatului.

Drojdia de bere nu contine vitamina B12, o vitamina esentiala, gasita in carne si produse lactate. Vegetarienii consuma uneori drojdie de bere greșit, crezând că aceasta oferă B12, care poate lipsi din dieta lor.

Diabet

Unele studii sugereaza ca suplimentele cu crom pot ajuta persoanele cu diabet sa controleze nivelul de zahăr din sânge. Persoanele cu diabet zaharat, fie nu produc suficientă insulină – un hormon necesar pentru a schimba zahărul, amidonul și alte produse alimentare in energie, fie nu pot utiliza insulina pe care organismele lor o produc. Cromul poate reduce nivelul de zahar din sange, îmbunătățind toleranța la glucoză și reducand cantitatea de insulina necesara. Deoarece drojdia de bere este o sursă bogată de crom, oamenii de stiinta cred ca ar putea ajuta la tratarea nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Colesterol ridicat

Cateva studii sugereaza ca drojdia de bere ar putea ajuta la scaderea nivelului de colesterol LDL (“rau”) din sânge și crește nivelul de colesterol HDL (“bun”).

Pierdere în Greutate

Desi unele studii sugereaza ca cromul poate ajuta la reducerea tesutului adipos din organism, cantitatea de grasime pierduta este mica în comparație cu ceea ce poate fi pierdut prin exercitii fizice si o dieta echilibrata. Cu toate acestea, drojdia de bere este, de asemenea, folosita ca un supliment de proteine ​​și energizant, asa ca poate contribui la menținerea unei greutati sanatoase.

Alte utilizări

Cel puțin un studiu a constatat ca drojdia de bere poate ameliora acneea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Drojdia de bere, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>