Wednesday, Apr. 25, 2018

Despre Lamaie

Scris de:

|

27/02/2012

|

Postat în Categoria:

Despre Lamaie

LamaieRomanii foloseau lamaia pentru a imbunatatii gustul preparatelor culinare. In zilele noastre lamaia nu este cunoscuta doar ca un aliment ci si pentru calitatile sate terapeutice. In aromoterapie lamaia este folosita in tratamentul afectiunilor hepatice.

Copacul denumit Citrus Limos este originar din India. Acesta a fost adus mai tarziu de catre arabi in jurul Marii Mediterane. Incepand cu secolul 4-lea d.h. romanii au inceput sa folosesca lamaia pentru a imbunatatii gustul preparatelor culinare. Datorita compozitiei sale chimice – in special dotorita continutul sau bogat in vitamina C – lamaia este folosita cu succes la prepararea produselor cosmetice.

Proprietatile lamaiei

Sucul de lamaie cu cel putin 30% fruct  contine acid citric, citratul de calciu si potasiu, glucide, saruri minerale, oligoelemente si vitamine ca: B1, B2, B3, C, PP, A, caroten. Toate aceste componete au numeroase benficii asupra sanatatii.

Acidul citric de exemplu ajuta la absorbtia calcilui in intestine, neutralizeaza efectele negative ale acidului uric asupra organismului si reduce acdiditatea gastrica. In timp ce vitamina C care se gaseste in cantitate ridicata in lamaie are un puternic efect antioxidant, vitamina PP va ofera protectie cardiovasculara. Deasemenea Vitamina C are un rol important in sinteza colagenului din tesutul muscular, cartilaje si oase, avand totodata efect anti-inflamator. Mai mult decat atat dotorita vitaminei C procesul de ardere al grasimilor este accelerat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Despre Lamaie, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>