Friday, Apr. 27, 2018

Cresterea in greutate – relationata cu lipsa de somn

Scris de:

|

17/02/2012

|

Postat în Categoria:

Cresterea in greutate – relationata cu lipsa de somn

Conform unui studiu recent, privarea de somn poate duce la cresterea in greutate. Obtinerea cantitatii  insuficiente de somn ne poate afecta sănătatea in moduri diferite. Noi ne pierdem energia, precum şi capacitatea de concentrare, şi devenim mult mai expusi la diferite condiţii de sănătate. Dar, in urma unor cercetari, se pare că privarea de somn poate duce, de asemenea, la cresterea in greutate.

Acest lucru se datorează faptului că avem tendinţa de a mânca mai mult atunci când nu dormim suficient. Un experiment recent a arătat că aportul de calorii pentru persoanele care nu dorm suficient este semnificativ mai mare decât pentru cei se odihnesc destul.

Cercetatorii de la Universitatea Columbia, condusi de profesorul asistent Marie-Pierre St-Onge, au realizat experimentul în cauză şi au prezentat rezultatele la conferinta American Heart Association, care a avut loc luna trecuta.

26 de adulţi, bărbaţi şi femei, de diferite vârste şi avand o greutate medie, au luat parte la studiu. Ei au fost monitorizaţi îndeaproape pe durata a două intervale de cate 6 zile. Pe durata primei faze de cercetare, 13 participanţi au dormit 4 ore in fiecare noapte, în timp ce cealaltă jumătate a dormit 9 ore. În faza a doua, primul grup a dormit timp de 9 ore, în timp ce al doilea a avut doar 4 ore de somn in fiecare noapte.

Rezultatele au dus la o concluzie: oamenii care au primit mai puţin somn, au consumat mai multe alimente. Ei au mancat cu aproximativ 300 de calorii mai mult pe zi, comparativ cu cei care nu au fost lipsiţi de somn. Nu numai ca au mancat mai mult, dar au ales, de asemenea, si alimente bogate în calorii şi grăsimi saturate. De fapt, produsele alimentare cele mai populare printre cei privati de somn pare a fi inghetata. Deci, o dieta nesanatoasa ar putea fi, de asemenea, legata de lipsa de somn.

De asemenea, rezultatele au aratat ca femeile sunt mai expuse riscului de a consuma mai multe calorii decât bărbaţii, în cazul unei vieti private de somn. Ele au avut o medie de 329 de calorii in plus pe zi, in timp ce barbatii au consumat doar 263 de calorii in plus. Cu toate acestea, ambele cantitati de calori sunt greu de ars, mai ales atunci cand esti obosit.

Concluziile studiului confirma legătura dintre lipsa de somn si obezitate. Ele ar putea însemna, de asemenea, o nouă regulă de bază pentru cei care tin dieta: atunci când sunteti la regim, trebuie să dormiti suficient. Câteva ore suplimentare de somn ar putea face diferenta atunci cand vine vorba despre pierderea in greutate.

Un adult obişnuit are nevoie de aproximativ 7-8 ore de somn in fiecare noapte. Refuzul unei cantitati suficiente de somn ar putea duce la obţinerea catorva kilograme in plus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Cresterea in greutate - relationata cu lipsa de somn, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Reducerea efectelor îmbătrânirii
Metode de tratare a pielii crăpate
Celulita

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>