Monday, Jun. 26, 2017

Ciuperca piciorului

Scris de:

|

10/02/2012

|

Postat în Categoria:

Ciuperca piciorului

Ce este ciuperca piciorului?

Ciuperca piciorului este o erupţie pe pielea de pe picior. Infectia de piele este de cele mai multe ori datorata fungicelor. Exista trei tipuri principale ale ciupercii piciorului. Fiecare tip afectează diferite părţi ale piciorului şi poate avea diferite aspecte.

Care sunt cauzele ciupercii piciorului?

Aceasta afectiune este cauzata de o ciuperca care creste pe stratul superior al pielii. Ciupercile cresc cel mai bine în zonele umede şi calde, ca şi zona dintre degetele de la picioare.

Este o boala care se transmite usor. Puteţi să-l obţineţi prin atingerea degetelor de la picioare sau picioarelor unei persoane care are ciuperca piciorului. Dar de cele mai multe ori, oamenii se vor infecta atunci când merg desculţi pe suprafeţe contaminate, in apropierea bazinelor de înot (piscine) sau în vestiar. Ciupercile cresc apoi pe piciorul dvs., mai ales dacă aveti pantofi strânsi care nu permit aerului să circule.

Care sunt simptomele?

Ciuperca poate provoca mancarimi sau senzatie de arsura pe picior si pielea dintre degetele de la picioare. Pielea uneori se si descuameaza. Simptomele pot depinde de tipul de ciuperca pe care o aveţi.

Infectia apare de obicei interdigital între cel de-al patrulea si cel de-al cincilea deget de la picioare si este urmata de descuamarea si exfolierea pielii,. Unele persoane pot avea, de asemenea, o infecţie bacteriana. Acest lucru poate cauza chiar formarea unei basicute a pielii, urmata de spargerea acesteia.

Cum este diagnosticata ciuperca piciorului?

De cele mai multe ori, un medic poate spune  daca aveţi ciuperca piciorului prin examinarea picioarelor. Cere, de asemenea, detalii despre simptome dvs. si orice alta infecţie fungică pe care ati avut-o in trecut. În cazul în care piciorul dvs. arata neobişnuit sau dacă tratamentul nu va ajuta, este posibil ca medicul dumneavoastră sa vă ia o mostra de piele pentru a detecta prezenţa de ciuperci si a le indentifica.

Nu toate problemele de piele ale piciorului sunt datorate ciupercilor. Dacă credeţi că aveti ciuperca piciorului, dar nu ati mai avut-o niciodată înainte, este o idee bună sa mergeti la medicul dumneavoastră pentru o examinare.

Cum se trateaza?

De cele mai multe ori, cazurile de ciuperca piciorului se pot trata la domiciliu, cu lotiuni sau creme. În cazurile severe, medicul dumneavoastră vă poate prescrie pastile sau alte tratamente piele. Utilizaţi tratamentul atâta timp cât este prescris de medicul dumneavoastră. Acest lucru va asigura eliminarea infecţiei. De asemenea, trebuie să va păstrati picioarele curate şi uscate. Ciupercile au nevoie de locuri umede si calde pentru a se dezvolta.

Exista lucruri pe care le puteţi face pentru a nu va reinfecta. Purtati sandale sau slapi in cabina de duş si  în zone comune precum vestiarele şi de folositi pudra de talc pentru a mentine picioarele uscate. Purtati sandale sau pantofi din materiale care permit patrunderea aerului si eliminarea umezelii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ciuperca piciorului, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>