Friday, Apr. 27, 2018

Cafeaua are un efect antidepresiv asupra femeilor

Scris de:

|

16/02/2012

|

Postat în Categoria:

Cafeaua are un efect antidepresiv asupra femeilor

Conform unui studiu recent, cafeaua, bautura de pe locul 2 in randul celor mai populare din lume, are un efect antidepresiv asupra femeilor, daca este consumata intr-o anumita cantitate.

90% dintre americani mănâncă sau beau zilnic produse pe bază de cofeină  Cunoscuta pentru îmbunătăţirea temporara a capacitatii de a învăţa, cafeaua, bautura cunoscuta ca fiind compusa din cofeina, poate imbunatati, de asemenea, înţelegerea, memoria şi claritatea in gândire. Un studiu recent publicat în Analele de Medicina Interna adaugă un alt beneficiu de sănătate pe lista, unulcare ar putea depăşi în cele din urmă faima ceaiului: cafeaua ar putea preveni depresia la femei.
Potrivit studiului, consumul de două sau trei cesti de cafea pe zi reduce riscul de depresie la femei cu 15%. Patru sau mai multe cesti ar însemna o reducere de 20%. Cu toate acestea, acest lucru este disponibil doar pentru cafeaua simpla. Cea decofeinizata nu lupta împotriva depresiei.

Cum e posibil? Cercetătorii sugerează că actiunea cafelei se prezinta in celule ca un apărător pentru neuronii predispusi la boli neurodegenerative. Până în prezent, cafeaua a fost dovedita a juca un rol important în prevenirea bolilor, cum ar fi Alzheimer, boli de inima si diabet de tip 2. Oamenii de stiinta cred ca substantele chimice din cafea ar putea fi folosite pentru a face noi medicamente pentru a trata bolile de inima si insomnia. În plus, cafeina creste nivelul de dopamina, care sunt responsabile pentru nivelul de fericire.

Aceste fapte au fost deja observate, în trecut, insa au fost considerate la un nivel non-ştiinţific. Acum, acest lucru a fost studiat şi dovedit. Cu toate acestea, cercetatorii sunt foarte atenti cu rezultatele studiului lor recent, pentru ca acestea să nu induca presupunerea că depresia poate fi prevenita în mod direct prin cafea. Exista insa, siguranta că prin cafea se actioneaza la nivelul starii de spirit, prin influenţa pe care aceasta o are asupra substantelor chimice din creier, dar modalitatea în care se realizeaza acest proces este încă un mister.

Studiul a fost realizat prin intermediul unor chestionare distribuite la 50.000 de femei de varsta mijlocie, care au baut, de asemenea, ceai, băuturi răcoritoare şi ciocolată [alte băuturi care conţin cafeină], dar care nu au prezentat nici un impact valoros asupra starii de spirit a acestora, mai ales deoarece acestea contin mai putina cofeina decat cafeaua.

Totuşi, experţii au subliniat că nu ar trebui sa se consume cafea in mod neglijent sau in cantitati prea mari. Doze mari duce la iritabilitate, anxietate, oboseală, dureri de cap şi un nivel scăzut de energie, care ar putea reprezenta un început pentru depresie. Cercetatorii sunt chiar mai precauti in a recomanda o cantitate ideală de cafea pentru toată lumea, deoarece oamenii beau doze diferite, în funcţie de starea de spirit a acestora şi pentru motive personale. O doză satisfacatoare pentru o persoană nu poate avea acelaşi efect asupra altcuiva.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Cafeaua are un efect antidepresiv asupra femeilor, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>