Monday, Jun. 26, 2017

Beneficiile scortisoarei

Scris de:

|

12/04/2012

|

Postat în Categoria:

Beneficiile scortisoarei

Scortisoara este benefica pentru inima si rinichi. În plus, această plantă îmbunătăţeşte fluxul circulaţiei sangvine şi întăreşte sistemul imunitar. În plus, o combinaţie de scorţişoară şi miere ajuta organismul in pierderea in greutate.

Planta are un gust aromat, exotic şi un miros dulce. Prin urmare, este utilizat pentru sporirea aromei in diverse preparate culinare.

Denumirea ştiinţifică: Cinnamomum zeylanicun (indigene în Sri Lanka), Cinnamomum verum

Aceasta planta este originara din Asia de Sud Est. Aceasta este cultivata în climatele tropicale din Java, Sumatra, Mauritius, Guyana, Borneo, Réunion şi, de asemenea, în America de Sud, India de Vest.  Scortisoara face parte din familia Lauraceae.

Proprietăţi curative

Scortisoara are proprietati antimicrobiene, anti-coagulante, anti-inflamatoare, anti-spasmodice, diuretice şi proprietăţi afrodisiace. Aceasta este bogata in antioxidanti si contine minerale, cum ar fi magneziu, fier si calciu.

În plus, uleiul de scortisoara are calitati astringente, antiseptice si carminative. Aroma calmanta de scorţişoară provine de la un ulei esential numit cinnamonaldehyde. Acest ulei, cu toate acestea, poate fi toxic, atunci când este folosit în doze foarte mari.

Polifenolii prezenti în acest condiment îmbunătăţesc sensibilitatea la insulină. Mai mult decât atât, scortisoara reduce nivelul colesterolului LDL, reducând astfel şansele de aparitie a bolilor cardiovasculare. In plus, ajuta organismul la arderea grasimilor si indeparteaza impuritatile din sange.

În plus, scorţişoara este benefica în tratamentul natural al durerilor în gât, racelii, tusei, gripei si raguselii. Acesta imbunatateste sanatatea colonului si vindeca probleme precum indigestia, greaţa, vărsăturile, diareea şi gazele.

Datorită calităţilor sale antifungice, antivirale si antibacteriene, aceasta planta ajuta la vindecarea infectiilor. De fapt, s-a observat ca scortisoara are capacitatea de a vindeca infectiile rezistente la medicamente.

Puteţi, de asemenea, reduce respiratia urat mirositoare cu ajutorul unei gume de mestecat care contine scortisoara sau prin clătirea gurii cu o soluţie formata dintr-o cana de apa amestecata cu o lingurita de scortisoara pudra (utilizaţi preparatul ca pe o apa de gura).

În afară de aceste beneficii ale scortisoarei, aroma fabuloasă a acestei plante stimulează activitatea creierului, mareste capacitatea cognitiva şi are un impact pozitiv asupra stării de spirit. Este o planta calmanta, care poate reduce durerile de cap şi are proprietatea de a induce somnul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Beneficiile scortisoarei, 8.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>