Wednesday, Jun. 28, 2017

Beneficiile ananasului

Scris de:

|

02/05/2012

|

Postat în Categoria:

Beneficiile ananasului

Ananasul este un fruct tropical originar din sudul Braziliei si Paraguay. Sezonul specific ananasului se desfasoara intre lunile martie si iunie, insa acest fruct este disponibil pe tot parcursul anului.

Beneficiile ananasului impotriva cancerului

Ananasul este o sursa bogata de vitamina C si contine antioxidanti care protejeaza impotriva cancerului. De asemenea, acest fruct conţine bromelaina, o enzime care are proprietatea de a încetini creşterea celulelor canceroase

Beneficiile ananasului pentru circulatia sangelui

Ananasul reduce riscul de hipertensiune arterială. deoarece acesta contine cantitati mari de sodiu şi de potasiu.

Acest fruct este un remediu natural pentru angina pectorala, deoarece are capacitatea de a îmbunătăţi circulaţia sângelui în arterele ingustate.

Ananasul reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge şi previne aparitia unui atac de cord, deoarece este bogat in enzima numita bromelaina.

Ananasul este foarte eficient în tratarea aterosclerozei si anemiei.

Beneficiile ananasului pentru oase

Ananasul ajută la formarea si dezvoltarea unor oase sanatoase si puternice. Datorita faptului ca este bogat in mangan şi minerale, substante necesare pentru formarea si intretinerea oaselor, ananasul este utilizat si pentru tratarea afectiunilor reumatoide.

  Beneficiile ananasului pentru dinti

Ananasul previne placa dentara şi aparitia bolilor gingiilor, deoarece este bogat în vitamina C.

Beneficiile ananasului pentru piele

Ananasul are proprietatea de a accelera vindecarea ranilor si de a pastra pielea fina si hidratata, datorita faptului ca acesta contine enzime care imbunatatesc elasticitatea pielii, vindeca tesutul infectat rezultat din accidente şi reduc petele maronii aparute pe piele o data cu inaintarea in varsta.

  Raceala si gripa

Sucul de ananas, proaspat, este un remediu natural pentru raceala si gripa, deoarece contine mai multă vitamina C decât sucul de portocale. Consumul a 3 cesti de suc de ananas ajuta organismul in recuperarea acestuia dupa gripa.

 Beneficiile ananasului pentru digestie

Enzima bromelaina din ananas imbunatateste digestia, reduce senzatia de balonare si greaţă, trateaza constipaţia şi simptomele sindromului de colon iritabil.

Alte beneficii ale ananasului

Ananasul ajuta la eliminarea viermilor intestinali, este foarte benefic pentru creier, ajuta la ameliorarea afectiunilor care implica pierderi de memorie, are proprietati diuretice şi este o sursa importanta de mangan, substanta care ajuta la producerea de energie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Beneficiile ananasului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>