Wednesday, Jun. 28, 2017

Ardeiul iute

Scris de:

|

31/03/2012

|

Postat în Categoria:

Ardeiul iute

    Originar din America Centrala si de Sud, ardeiul iute este cultivat în prezent la nivel mondial pentru produse alimentare si pentru calitatile sale terapeutice. Acesta este o planta anuala, cu o inaltime de 30-60 cm. Ardeiul poate avea diferite variante, cu gust dulce şi mai ales cu gust picant.

Fructul este de culoare roşie sau galbena, cu multe seminţe in interior. Fructele coapte sunt utilizate atat pentru scopuri culinare, cat si terapeutice.

Într-un document apărut în anul 1493, ardeiul iute este declarat a fi un condiment.

Acţiune farmaceutică: antiseptic, vitaminizant (conţine o cantitate mare de vitamina C si beta-caroten), regleaza circulatia sangelui, intareste inima, arterele şi nervii, elimină dureri şi abcese, este un remediu excelent împotriva alcoolismului.

Atenţie! Atunci când este gătit alături de alte condimente, poate provoca arsuri, iritatii ale sistemului digestiv si chiar ulcer.

Ardeiul iute are calitati exceptionale de vindecare. Ca si pulbere, ardeiul iute este folosit pentru vindecarea rapida a ranilor. Un strat subţire de praf de ardei iute curata rana, distruge bacteriile şi grăbeşte procesul de vindecare.

O altă aplicaţie externă este utila pentru descongestionarea sinusurilor. Putina pudra de ardei iute se adauga într-un pahar de apa si se amesteca bine; cu ajutorul acestui amestec narile se vor desfunda rapid si infectia va disparea. Totuşi extern, ardeiul iute este un remediu exceptional pentru vindecarea infectiilor apărute la nivelul gingiilor si dintilor, si, de asemenea, pentru ameliorarea durerilor si eliminarea abceselor.

Cel mai simplu tratament este aplicarea pudrei de ardei iute pe periuta de dinti si spalarea uşoara a zonelor afectate.

Pentru a trata alcoolismul, se face o tinctura de ardei iute din 2-3 ardei tocati si macerati în 100 ml de alcool timp de 15 de zile. Apoi se folosesc 5-10 picaturi de tinctura.

Tinctura de ardei iute poate fi utilizata în fricţiuni pentru a restabili circulatia sangelui si a ameliora durerile cauzate de reumatism, nevralgii si degeraturi.

Pentru uz intern, 20-25 picaturi de tinctura trebuie luate cu 30 de minute înainte de mesele principale. Tratamentul este recomandat pentru tratarea gripelor, racelilor si tusei.

Atenţie! Consumul de ardei iute este interzis daca suferiti de boli de stomac, de ficat, de diverse afecţiuni urinare şi în caz de hemoragii, deoarece agraveaza simptomele bolilor, datorita efectelor iritante ale acestora.

Medicii care cunosc bine calitatile terapeutice ale ardeiului iute recomanda ca o jumatate de ardei iute sa fie consumata zilnic, în scopul de a stimula sistemul nervos şi de a mentine memoria.

Tratamente naturale şi procedurile de aplicare:

Praf de ardei iute:

Acesta este facut din ardei uscat. Se foloseste pentru vindecarea infectiilor de la nivelul gingiilor si a abceselor dentare, pentru cicatrizarea rănilor vechi si pentru decongestionarea sinusurilor.

Tinctura de ardei iute:

Se face din 2-3 ardei tocati si macerati în 100 ml de alcool timp de 15 zile. Se foloseste pentru tratarea alcoolismului, în fricţiuni pentru ameliorarea durerilor cauzate de reumatism, nevralgii si degeraturi.
Pentru uz intern, tinctura trebuie luata in doze de 15-20 picaturi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală. O astfel de tinctura trateaza gripa, raceala şi tusea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ardeiul iute, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>