Wednesday, Apr. 25, 2018

Ardeiul iute ajuta contra durerilor reumatismale

Scris de:

|

02/03/2012

|

Postat în Categoria:

Ardeiul iute ajuta contra durerilor reumatismale

Ardei iuteFoarte placut ochiului, avand fructe de la verde inchis atunci cand sunt cruzi si pana la rosu aprins sau portocaliu atunci cand sunt copti, ardeiul iute il puteti intalni ca planta decorativa in multe case. Este o vegetala foarte pretentioas, avand cerinte ridicate fata de caldura (temperatura optima fiind de 24 – 30 °C),  lumina si uniditate. Are nevoie de pamant nisipos si de ghivece largi, nu foarte adanci.

Recoltare si Pastrare: Se recolteaza doar fructele, cand au ajuns la maturitate (incepand cu luna mai). Alegeti o dimineata senina si folositi galeti de plastic. Se pot pastra timp de 4-5 zile la o temperatura de 5 – 6 °C. Pentru a-i pastra o perioada mai lunga de timp, se usuca la umbra si apoi se insira intregi pe ata sau se macina si se pun in pungi de hartie.

Proprietati: In doze mai mici ajuta la stabilirea unei digestii normale, in doze mari are actiune purgativa si scade presiunea arteriala. Extern este folosit in combaterea durerilor reumatice, nevralgice, lumbago.

Pentru vitaminizarea organismului, contra dispepsiilor atone si ca afrodiziac, consumati planta cruda.

Pentru dezalcoolizare, folositi tinctura din 200 g ardei iute macerat timp de o saptamana in 100 ml alcool de 70° .  Luati cate 10 – 30 de picaturi zilnic, diluate cu ceai de anghinare.

Pentru stimularea digestiei luati zilnic cate 0,30 g pulbere de ardei iute uscat si maruntit.

Pentru combaterea reumatismului si degeraturilor , puneti o lingurita de ardei iute pisat si o lingurita de sare la 250 ml alcool si un litru otet de vin. Lasati la macerat amestecul timp de 10 zile, dupa care strecurati si folositi-l sub forma de frectii  locale. Mai este folosit sub forma de frectii cu tinctura pentru combaterea alopeciei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Ardeiul iute ajuta contra durerilor reumatismale, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Garcinia cambogia (HCA) – o plantă miraculoasă pentru pierderea în greutate
Gotu kola
Curcuma

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>