Thursday, Jun. 29, 2017

Apa saracita in deuteriu pentru mentinerea sanatatii

Scris de:

|

03/05/2012

|

Postat în Categoria:

Apa saracita in deuteriu pentru mentinerea sanatatii

apa saracita in deuteriuDeuteriul a fost descoperit acum 80 de ani de către Harold C. Urey, descoperire ce i-a adus acestuia Premiul Nobel pentru chimie în 1943. Dar oare şi-a imaginat Urey vreodată ce descoperire importantă făcuse şi din punctul de vedere al menţinerii sănătăţii?

Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. Se deosebeşte de atomul obişnuit de hidrogen prin aceea că nucleul său, pe lângă un proton, mai conţine şi un neutron, şi că masa sa este 2 în loc de 1; aceasta este originea denumirii de hidrogen greu.

Exact ca hidrogenul, deuteriul este prezent în apă, în compuşii organici şi în fiinţele vii. Conţinutul de deuteriu al fiinţelor vii este determinat de conţinutul de deuteriu al apelor şi precipitaţiilor. Mai exact, conţinutul de deuteriu al organismului nostru este influenţat de conţinutul de deuteriu al apei pe care o consumăm.

În 1990, cercetătorii au început să investigheze efectele biologice ale apei sărăcite în deuteriu. Aceştia au încercat să afle ce rol joacă deuteriul în reglarea proceselor fiziologice, ajungând la concluzia că, cu cât este mai scăzut conţinutul de deuteriu al apei de băut, cu atât este mai lent procesul de multiplicare celulară – adică procesul de „îmbătrânire” a organismului încetineşte, reducându- se, în acelaşi timp, riscul multiplicării celulare anormale.

S-a sugerat că prezenţa deuteriului este indispensabilă pentru multiplicarea celulară şi că semnalul care declanşează multiplicarea celulară este creşterea temporară a cantităţii de deuteriu faţă de cea de hidrogen. Importanţa terapeutică a deuteriului a fost, de asemenea, subliniată: dacă reducem concentraţia de deuteriu din organism cu ajutorul apei sărăcite în deuteriu, condiţia multiplicării celulare nu mai este garantată şi, astfel, celulele tumorale ating nivelul ideal de deuteriu-hidrogen mult mai târziu; prin urmare, le putem bloca creşterea.

Dr. Altermatt a fost primul care a descris utilizarea apei sărăcite în deuteriu în scopuri oncologice. În decursul experimentelor pe animale, celulele sănătoase nu au reacţionat la aceasta, însă multiplicarea celulelor tumorale s-a redus şi, în majoritatea cazurilor, tumorile au regresat. La începutul anilor 1990, în cadrul studiilor clinice efectuate în Rusia, tumorile de sân, plămâni şi prostată au răspuns cel mai bine la acest tratament.

Consumul de apă sărăcită în deuteriu se recomandă ca adjuvant al terapiilor tradiţionale, fiindcă le poate reduce efectele secundare şi poate bloca apariţia metastazei. Consumul regulat de apă sărăcită în deuteriu, pe lângă efectele sale antitumorale, poate contribui la detoxificarea organismului şi îl poate energiza.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Apa saracita in deuteriu pentru mentinerea sanatatii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Reducerea efectelor îmbătrânirii
Metode de tratare a pielii crăpate
Celulita

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>