Thursday, Jun. 29, 2017

Alimente care contin vitamina E si C

Scris de:

|

07/03/2012

|

Postat în Categoria:

Alimente care contin vitamina E si C

Atât vitamina C, cat şi vitamina E, sunt substante nutritive importante, care sunt necesare pentru menţinerea sănătăţii. În timp ce vitamina C este cel mai frecvent intalnita in surse alimentare precum fructele citrice, vitamina E se gaseste in alimente grase, cum ar fi nuci si uleiuri.

Vitamina C

Dozare      

Doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina C este de 90 miligrame pentru bărbaţi adulţi şi de 75 miligrame pentru femei adulte.

Surse de vitamina C

O sursă importantă de vitamina C sunt citricele şi sucurile realizate din acestea. Alte surse includ fructele de padure, ardeiul verde şi roşu, roşiile, broccoli, legume cu frunze verde inchis, cum ar fi spanacul, si cerealele fortificate pentru micul dejun.

Beneficiile Vitaminei C

Vitamina C este un antioxidant puternic. Antioxidantii sunt cunoscuti pentru faptul ca protejeaza celulele de deteriorare. Vitamina C este, de asemenea, folosita pentru a construi colagenul, care este o substanţă care face ca oasele, dintii, gingiile si vasele de sange sa devina mai puternice

Vitamina E

Dozare   

Doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina E este de 15 miligrame, atât pentru bărbaţi adulţi, cat şi pentru femei adulte.

Surse de vitamina E

Vitamina E se gaseste in alimente bogate in grasimi. Acestea includ uleiuri de floarea-soarelui şi şofrănel, seminte de floarea soarelui, migdale, unt de arahide, alune de pădure, cu frunze verde inchis, cum ar fi spanacul, uleiul de germeni de grâu şi cerealele fortificate pentru micul dejun.

Beneficiile Vitaminei E

Vitamina E este, de asemenea, un antioxidant care protejeaza celulele impotriva deteriorarii. Desi anumite studii au asociat vitamina E cu promovarea si imbunatatirea sănătăţii inimii, rezultatele nu sunt încă concludente. Este sigur insa faptul ca vitamina E are un efect benefic asupra intregului oragnism.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Alimente care contin vitamina E si C, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>