Wednesday, Apr. 25, 2018

Alimente care ajuta la prevenirea cancerului

Scris de:

|

18/02/2012

|

Postat în Categoria:

Alimente care ajuta la prevenirea cancerului

Tratarea cancerului este o luptă lungă, intensă şi stresantă, care este grea pentru toată lumea. O dieta adecvata nu vă poate ajuta să-l vindecati, dar vă poate ajuta să luptati mai eficient impotriva lui. Cu toate acestea, în cazul în care nu aveţi cancer, consumarea anumitor alimente poate preveni cu siguranta aparitia acestei boli groaznice şi, uneori, terminale.

Suntem cu totii familiarizati cu faptul că aceasta boala, cancerul, nu este ceva care intra in corp brusc. Aceasta este creata in corpul vostru, celula cu celula. Este necesar, prin urmare, sa evitam aparitia acestor celule canceroase dăunătoare şi cel mai bun si mai simplu mod de a face asta este să ne concentram pe consumarea unei serii de produse alimentare extrem de benefice.

Obţinerea de antioxidanti este esenţială pentru prevenirea cancerului. Acestia pot fi găsiti în tot felul de fructe şi legume, dar unele dintre acestea sunt pur şi simplu mai bogate în aceste ingrediente puternice decât altele.

De exemplu, rosiile, mai ales cele proaspete, sunt bogate în vitamina A, vitamina C, potasiu si licopen. Toate acestea vor preveni cresterea celulelor canceroase prin distrugerea radicalilor liberi, care pot cauza cancerul. Vitamina C este deosebit de benefica pentru întărirea sistemului imunitar,  făcându-ne mai bine pregătiti pentru lupta cu aceasta boala.

Usturoiul, pe langa faptul ca stimuleaza apetitul sexual, conţine o mulţime de antioxidanţi ca vitamina C, alicina, şi seleniu. Acestea inhiba cresterea celulelor canceroase, si determina, in cazul barbatilor, creşterea numărului de spermatozoizi.

Fructele de padure sunt pline flavonoide, care sunt foarte bune la eliminarea radicalilor liberi. Acest tip de fructe va îmbunătăţi, de asemenea, sistemul imunitar, deoarece acestea sunt un mare furnizor de vitamina C.

Expresia `Un mar pe zi tine medicul departe` este adevărata. Acest tip de fructe este, de asemenea, bogat in flavonoide, ceea ce înseamnă că, prin consumul acestora,  numărul de radicali liberi din organismul dumneavoastră va deveni nesemnificativ. Merele sunt, de asemenea, bogate in fibre, lucru util atunci când vine vorba de a scăpa de diferite toxine, dăunătoare pentru sănătatea dvs.

Nucile sunt benefice mai ales pentru prevenirea cancerului de prostata, insa nici rolul lor în prevenirea creşterii altor tipuri de celule canceroase nu ar trebui să fie subestimat.

Toate aceste produse alimentare ar trebui să fie consumate proaspete, deoarece aceasta este singura modalitate de a obţine numărul maxim de antioxidanti. Aceste alimente sunt cu siguranta biletul dvs. pentru o viata fara cancer.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Alimente care ajuta la prevenirea cancerului, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D previne bolile cronice și măreşte speranţa de viață
Tratarea celor mai grave forme de cancer de sân cu vitamina D

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>