Thursday, Jun. 29, 2017

Afecţiuni tratate cu acizii graşi omega-6

Scris de:

|

18/04/2013

|

Postat în Categoria:

Afecţiuni tratate cu acizii graşi omega-6
Omega 6

Omega 6

Utilizări ale aciziilor grasi omega 6:

Acizii graşi omega-6 pot fi utili pentru următoarele afecţiuni de sănătate:

Neuropatie diabetică

Unele studii arată că, dacă luaţi acid gamma-linolenic (GLA) timp de 6 luni sau mai mult, puteţi reduce simptomele de dureri nervoase dacă suferiţi de neuropatie diabetică.

Artrita reumatoidă

Unele dovezi preliminare sugerează că uleiul de luminiţă de seară poate reduce durerea, inflamaţia și rigiditate de dimineața. Dacă folosiţi AGL pentru simptomele artritei, rezultatele pot apărea după 1-3 luni. Este puțin probabil ca uleiul de luminiţă de seara să poată ajuta la stoparea progresiei bolii, aşa că articulaţiile vor fi afectate în continuare.

Alergii

Acizi graşi omega-6 din alimente sau suplimente, cum ar fi AGL din uleiul de luminiţă de seară sau din alte surse, au fost folosiţi de mult timp împotriva alergiilor. Femeile care sunt predispuse la alergii par să aibă niveluri mai mici de AGL în laptele matern și în sânge.

Dacă vă decideți să încercați AGL pentru alergii, vorbiţi cu medicul de familie pentru a determina mai întâi dacă îl puteţi folosi în siguranţă. Apoi urmăriţi simptomele alergiei cu atenție pentru orice semne de ameliorare.

Tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenţie (ADHD)

Studiile clinice sugerează că copiii cu ADHD au niveluri mai mici de acizi graşi esenţiali, atât omega-6, cât și omega-3. Acizii graşi esenţiali sunt importanţi pentru funcţionarea normală a creierului. Unele studii indică faptul că aportul de ulei de pește (care conține acizi grași omega-3) poate ajuta la reducerea simptomelor ADHD.

Cancerul de sân

Un studiu a constatat că femeile cu cancer de sân care au luat AGL au avut un răspuns mai bun la tamoxifen (un medicament folosit pentru a trata cancerul de sân) decât cele care au luat numai tamoxifen. Alte studii sugerează că AGL inhibă activitatea celulelor tumorii.

Eczemă

Există unele studii timpurii care au demonstrat că AGL poate trata exzemele.

Hipertensiune arterială

Există unele dovezi preliminare care spun că AGL ar putea ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale, fie singur, fie împreună cu acidul eicosapentaenoic şi acidul docosahexaenoic (acizi grași omega-3 găsiţi în uleiul de pește). Într-un studiu, bărbaţii cu hipertensiune arterială care a luat 6 g de ulei de coacăze negre au avut o reducere a tensiunii arteriale diastolice, comparativ cu cei care au luat placebo.

Un alt studiu a examinat persoanele cu claudicaţie intermitentă – dureri în picioare cauzate de blocaje în vasele de sânge. Cei care au luat AGL în combinaţie cu acid eicosapentaenoic au avut o reducere a tensiunii arteriale sistolice, comparativ cu cei care au luat placebo.

Simptomele menopauzei

Uleiul de luminiţă de seară a câştigat popularitate ca o modalitate de a trata bufeurile asociate cu menopauză. Dacă doriți să încercați uleiul de luminiţă de seară pentru bufeuri şi transpiraţii nocturne, întrebaţi-vă medicul de familie dacă puteţi folosi uleiul în condiţii de siguranţă.

Mastalgia

Unele dovezi sugerează că uleiul de luminiţă de seară poate reduce durerea de sân şi sensibilitatea, la persoanele care suferă de mastalgia ciclică. De asemenea, acesta poate ajuta şi la reducerea simptomelor de mastalgia non-ciclică, dar într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, nu pare a fi eficient împotriva durerilor severe de sân.

Scleroza multiplă

Uleiul de luminiţă de seară a fost sugerat ca un tratament suplimentar (în plus faţă de terapia standard) pentru scleroza multiplă. Pacienții cu scleroză multiplă care doresc să adauge uleiul de luminiţă seara la regimul lor de tratament, ar trebui să vorbească cu medicul de familie.

Osteoporoza

Unele studii sugerează că oamenii care nu primesc o cantitate suficientă de acizi grași esențiali (în special acid eicosapentaenoic şi AGL) sunt mult mai susceptibili de a avea o pierdere de masă osoasă decât cei cu niveluri normale de acizi grași esenţiali. Într-un studiu pe femei de peste 65 de ani, cu osteoporoză, femeile care au luat suplimente de acid eicosapentaenoic și AGL au avut mai puţine pierderi de masă osoasă în decursul a trei ani decât cele care au luat placebo. Multe dintre aceste femei au prezentat şi o creştere a densităţii osoase.

Sindromul premenstrual

Unele femei spun că simt o ameliorare a simptomelor premenstruale atunci când folosesc AGL. Aceste simptome sunt: sâni sensibili, sentimente de depresie, iritabilitate şi balonare de la retenția de lichide.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Afecţiuni tratate cu acizii graşi omega-6, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Trucuri pentru a vă menţine articulaţiile sănătoase
Vitamina D şi prevenirea cancerului

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>