Friday, Apr. 27, 2018

8 moduri neașteptate pentru a arde calorii

Scris de:

|

18/04/2013

|

Postat în Categoria:

8 moduri neașteptate pentru a arde calorii
8 moduri neașteptate pentru a arde calorii

8 moduri neașteptate pentru a arde calorii

În timp ce exerciţiile fizice sunt cel mai eficient mod de a arde calorii, oamenii ard calorii prin orice activitate, de la respirație, la digestie, aşa că orice activitate, oricât de mică, poate avea rezultate mari. Aici sunt câteva lucruri pe care le puteți face în afara sălii de sport, care vă vor ajuta să ardeţi multe calorii.

1. Nu staţi locului! Dacă bateţi din picior sau vă jucaţi cu creionul când sunteţi agitat, aveţi noroc. În medie, agitaţia poate arde intre 300-350 de calorii pe zi, chiar dacă acest număr va varia foarte mult în funcție de forma prin care vă manifestaţi agitaţia.

2. Râdeţi… mult! Potrivit unui studiu al Centrului Medical al Universităţii Vanderbilt, dacă râdeţi între 10 şi 15 minute pe zi puteţi crește consumul de energie cu 10 până la 40 de calorii pe zi, ceea ce echivalează cu aproximativ două kilograme pe an.

3. Mâncaţi picant! Cercetările au arătat că ardeii iuţi pot stimula rata metabolica, cauzând organismul să ardă cu 50 mai multe calorii pe zi.

4. Mestecaţi în voie! Guma de mestecat arde aproximativ 11 calorii pe oră. Asigurați-vă că mestecaţi gumă fără zahăr, pentru a evita caloriile şi cariile. Veţi arde şi mai multe calorii dacă mergeţi pe jos în timp ce mestecaţi.

5. Apucaţi-vă de curăţenie: Treburile casnice precum ştergerea prafului şi spălatul rufelor poate arde până la 170 de calorii pe oră. Apucaţi-vă de treburile mai mari, cum ar fi spălarea maşinii sau curăţarea jgheaburilor și veţi arde până la 204 de calorii pe oră.

6. Cumpăraţi până nu mai puteţi! Puteţi arde până la 156 de calorii pe oră făcând cumpărături. Puteţi creşte această cantitate dacă parcaţi maşina mai departe de magazin, dacă vă căraţi de unii singuri cumpărăturile până la maşină şi dacă faceţi mai multe drumuri pentru a le duce în casă. Dar să nu vă puneţi să consumaţi alimente nesănătoase după ce aţi ars atâtea calorii!

7. Beţi! Potrivit revistei Men’s Health, dacă beţi patru ​​litri de apă cu gheață pe zi, vă veţi determina corpul să ardă 123 de calorii pentru a încălzi apa la temperatura corpului. Când vine vorba de apă, cu cât este mai rece, cu atât este mai bine.

9. Dansaţi în voie!  20 de minute de dansat pe zi poate arde 100 de calorii. Dacă nu aveți cele mai bune mişcări, trageţi draperiile, daţi volumul la maximum și faceţi-vă de cap!

Deși aceste trucuri mici sunt bune, ele nu pot înlocui exerciţiile fizice. Combinaţi câteva dintre aceste trucuri cu un antrenament regulat și veți scăpa imediat de calorii.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
8 moduri neașteptate pentru a arde calorii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Suc de Salvie
Dieta pentru a pierde in greutate in 13 zile
Dieta pentru a pierde in greutate in 7 zile

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>