Friday, Apr. 27, 2018

6 motive pentru care trebuie să bei apă

Scris de:

|

10/03/2012

|

Postat în Categoria:

6 motive pentru care trebuie să bei apă

Apa este un combustibil al organismului. De fapt, cea mai mare parte a corpului este alcătuita din apă. Deci, în mod evident, aportul de apa este esenţial pentru a menţine activitatea corespunzătoare a organismului.

Se pare ca o persoană sănătoasă poate trăi până la 8 săptămâni fără hrană, dar numai 7 zile fără apă. Apa este vitala pentru viaţa însăşi. Deci, dacă nu sunteţi un mare fan al apei potabile, poate aceste lucruri va vor schimba parerea.

1. Apa potabilă mentine temperatura ideala a corpului

Temperatura normala a corpului este de 36,6 grade Celsius – chiar şi cea mai mică creştere a temperaturii corpului poate semnala febră sau o alta condiţie medicala grava. Bebeluşii şi în special persoanele în vârstă sunt predispusi de a suferi prejudicii semnificative, ca urmare a supraîncălzirii şi deshidratarii. Temperaturile de peste 40 de grade pot pune viaţa in pericol şi pot fi nocive pentru creier si sistemul nervos. Apa ajută la menţinerea temperaturii normale a corpului si la rehidratarea organismului dupa efort si transpiratie.

2. Apa potabilă elimina toxinele si substante cancerigene

Cantitatea recomandata de apă pentru o persoana medie este de opt pahare pe zi. Acidul uric care se acumuleaza la nivelul articulatiilor, simptom al gutei, este chiar neutralizat şi spălat cu apă. Dacă aţi mâncat vreodată prea mult si va simtiti foarte rau, apa va va ajuta sa scapati de aceasta senzatie, deoarece forteaza eliminarea acestor alimente.

3. Apa potabilă dizolvă pietrele la rinichi

Una din principalele funcţii ale rinichilor este de a ajuta la eliminarea toxinelor prin urină. Atunci când există o cantitate insuficientă de apă care trece prin rinichi, pot aparea pietrele la rinichi. Durerea provocata de pietrele la rinichi este una dintre cele mai grave, deci trebuie sa beti multa apa pentru a preveni aparitia lor sau chiar pentru a ajuta la dizolvarea si eliminarea lor.

4. Apa potabilă vă ajută să menţineţi o greutate sanatoasa

Apa are zero calorii, deci puteţi sa beti cat de multa doriţi, fără a pune un gram pe dumneavoastră. Aceasta are, de asemenea, un efect de umplere a stomacului, atunci când se bea apa inainte de masa, asa ca scad probabilitatile de a manca peste masura. Sucurile de fructe şi alte băuturi dulci au un gust bun, dar adauga o multime de calorii la dieta dvs.

5. Consumul de apă hidrateaza şi vindecă pielea

Apa potabilă face pielea mai moale, si amelioreaza senzaţia de mâncărime şi uscare a pielii în timpul sezonului rece. De asemenea, deoarece apa spala, in mod constant, toxinele din interior, defectele pielii, precum acneea sau decolorarea, vor începe să se estompeze şi veţi avea o strălucire mult mai sanatoasa a pielii dvs.

6. Apa potabilă ajuta articulatiile

Ca un beneficiu suplimentar pentru persoanele care sufera de artrita sau guta, apa va face articulatiile mai flexibile şi miscarea mai usoara, ameliorand durerile şi protejandu-le impotriva deteriorarii continue. Sportivii şi persoanele foarte active, care sunt predispuse la lovituri sau rani, vor aprecia, de asemenea, acest fapt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
6 motive pentru care trebuie să bei apă, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Recomandă Acest Articol

Articole Asemănătoare

Nivelurile de vitamina D și somnolenţa
Vitamina D şi prevenirea cancerului
Calciul

Despre Autor

flaviusel

Lasă un Comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>